Nest Protect røg- og kuliltealarm [TEST]: For dyrt købt tryghed?

Nest Protect røg- og kuliltealarm [TEST]: For dyrt købt tryghed?

Share

Nest markedsfører bl.a. overvågnings-kameraer og en røgalarm, der flytter grænser for, hvad man kan forvente af sådanne enheder – også prismæssigt

Ild er noget, der kræver respekt – ikke alene de ødelæggende flammer, men også den giftige røg og gas, som kan være endnu farligere for mennesker og dyr. Derfor er det vigtigt at blive alarmeret så tidligt som muligt.

Hvad må denne tryghed så koste? Ifølge Forbrugerrådet Tænks seneste test af røgalarmer fra 2015 kan man for langt under 100 kroner få en alarm, som interesseorganisationen kalder ”God” og belønner med et Bedst i test-ikon.

Så taler vi også om et i enhver henseende billigt byggemarkedsprodukt, der ikke pynter i et Bo Bedre-hjem, men hvad kan ellers begrunde en udgift på over tusind kroner for en gennemført lækker Nest Protect – især når producenten mener, at man i selv et mindre hjem bør have adskillige af slagsen?

Se også:  Nest [TEST]: Intelligent sikkerhedsvagt til dit hjem
Nest tager dig i hånden

I forhold til individuelle røgalarmer, som kun kan larme infernalsk, er Nest Protect Wi-Fi-opkoblet. Det betyder for det første, at man får besked på sin mobil, hvis man ikke er hjemme. For det andet kommunikerer flere smarte alarmer indbyrdes, så de alle går i gang, hvis én registrerer røg eller kulilte. Og for det tredje kan en alarm trigge firmaets overvågningskameraer, så man kan være heldig at se, hvad der egentlig foregår og evt. afblæse alarmen.

Del denne