Nest Cam IQ [TEST]: Kreativ brug af 4K-billedsensor

Nest Cam IQ [TEST]: Kreativ brug af 4K-billedsensor

Share

Nu kan Google ikke blot overvåge netbrugeres færden på nettet, men også deres hjem 

Søgemaskinegiganten har længe haft hardware på programmet, men det vakte alligevel opmærksomhed, da Google i 2014 købte Nest Labs, der primært var kendt for intelligente termostater. Siden har Nest lanceret en røg- og kuliltedetektor og seneste skud på stammen er overvågningskameraer.

Indtil videre er kamerasortimentet overskueligt. Det omfatter i skrivende stund fire full HD-modeller, hvoraf de to er til udendørs brug. Tilbehørsprogrammet er endnu mere overskueligt – faktisk ikke-eksisterende.

Hvis man ikke kan løse en opgave med et kameras medfølgende holder, må man undersøge, om der skulle findes såkaldte tredjeparts produkter, f.eks. hos Amazon i USA.

Se også:  Sådan undgår du telefonsvindel
4K-billedsensor

Nests topmodeller har et ”IQ” i modelbetegnelsen. Det betyder, at de er udstyret med en ekstra højopløst billedsensor på 8 megapixel (3840 x 2160 pixel). Imidlertid udnytter de ikke denne opløsning til at optage og streame i 4K/UHD. Det er nok fornuftigt, fordi dette nemt ville kunne overbelaste et typisk, privat Wi-Fi-netværk.

I stedet opdeles billedsensoren elektronisk til at tage FHD-delbilleder, og når to af disse kombineres til ét billede, udvides dynamikområdet til HDR (High Dynamic Range) niveau, så f.eks. detaljer på motiver i modlys vises tydeligere. Digital zoom har kameraet naturligvis også, og billedet kan forstørres hele 12 gange. Med maksimal zoom bliver billedet totalt sløret, men ved moderat brug bevares skarpheden langt bedre end på de andre kameraer i denne test.

Se også:  Logitech Circle 2 Wired [TEST]: Full HD i modulopbygget system

4K-chippen gør også bevægelsessensoren mere avanceret end normalt. Når kameraet registrerer en person i bevægelse, kan det zoome ind på vedkommende og følge ham/hende rundt på vinduerne i billedfladen. Dette fungerer absolut sømløst og virker meget overbevisende.

overvågning9

Som det eneste kamera i denne stortest er Nest Cam IQ udstyret med en 4K/UHD-billedsensor. De 8 megapixel bruges til at give bedre FHD-billeder med udvidet HDR-dynamikområde.

Del denne