Home » Hardware » Nedtælling til årets EISA-trofæer
Nedtælling til årets EISA-trofæer

Nedtælling til årets EISA-trofæer

Share
JBL flipper ud

JBL startede i sin tid med at bygge professionelle studiemonitorer og højttalere i den høje ende til krævende entusiaster. Det gør de stadigvæk, men derudover sprøjter de millioner af meget mere økonomiske Bluetooth-højttalere ud til almindelige forbrugere.

En megasucces har været den populære Flip, som nu lanceres i femte generation til 129 euro eller under en tusse vejledende. Forventningerne er store, for Flip 4 nåede at blive solgt i mere end 10 mio. eksemplarer. Den største forbedring er, at to små højttalerenheder nu er afløst af én, der er noget større.

Én ting er ikke blevet nemmere ved femte gene-ration af JBL’s ikoniske Flip-højttaler – at vælge farve. Det 18 cm lange kabinet er nu tilgængeligt i 11 forskellige udførelser.

Smart nok, for man får alligevel ikke meget stereo fra et mindre end 20 cm langt kabinet. Som altid er den nye Flip IPX7-vejr- og vandbestandig, og den største udfordring for en forbruger er nok at vælge en af de 11 farver.

LG og Meridian – og B&O

Og prisen for alt dette? 299 euro inklusive et års Premium Care kaskoforsikring. NOA er bredt distribueret i Østeuropa og Mellemøsten, og kan også købes på eBay.

Se også:  Sidste chance! Vind årets bedste produkter

LG havde mange budskaber med i attachetasken til EISA Global Press Convention.

Et af dem fik os til tabe underkæben: Ved CES 2019 i Las Vegas scorede dette koreanske firma alene 140 Awards! Det er mere end dobbelt så mange, som EISA totalt uddeler, så kom ikke og sig, at der er gået inflation i vores trofæer – som LG i øvrigt modtog fire af i 2018.

Hos LG har man totalt droppet traditionelle surroundanlæg og satser nu udelukkende på barer til at få lyden til at matche tv-billedkvaliteten. Denne topmodel er også udstyret med Dolby Atmos og kan sammen med en subwoofer spille et større rum op.

Og nu vi taler om inflation, må fladskærme siges at være hårdt ramt, for der bliver stadig større fokus på 8K, selv om det brede indhold på markedet endnu ikke er oppe i FHD-opløsning, og udvalget af 4K-skiver er minimalt.

I skrivende stund kan journalister være heldige at få nogle 8K-demoer på USB. Dette afskrækker ikke LG fra at udstyre deres luksusfjernsyn med 8K-kompatible HDMI 2.1-terminaler, selv om det er uafklaret, hvornår og hvordan disse tilslutninger skal bruges.

God til at gætte

Som firmaets talsmand udtalte i Antwerpen, sætter LG sin lid til opskaleringsalgoritmer, der – populært sagt – kan gætte sig frem til, hvad der skal sendes til de 31 millioner ”tomme” pixel på en 8K-skærm, når den skal gengive et FHD-billede fra en almindelig Blu-ray Disc med en opløsning på 2 megapixel.

Mere nede på jorden ser LG ud til at have fået godt gang i samarbejdet med de engelske audiospecialister hos Meridian, der efterfulgte Harman som støttepædagoger, da Samsung sidste år overtog den amerikanske koncern.

Efter LG’s opfattelse er traditionelle surroundanlæg dødere end Grauballemanden, og man satser nu endnu stærkere på avancerede lydbarer, som også kan frembringe et Dolby Atmos-lydfelt over publikums hoveder.

LG har fundet en smart anvendelse for den mikrofon, der sidder på nogle af deres fjernbetjeninger og bruges til stemmestyring: De bruger den til akustisk tuning. Dette gør det muligt at skræddersy lydbilledet til brugerens aktuelle lytteposition.

Endelig kommer LG med trådløse højttalere baseret på WiSA-standarden, som Meridian har været med til at udvikle, og Bang & Olufsen anvender. LG producerer de dyre BeoVision-modeller og kender derfor B&O vældigt godt. Verden er lille…

TAGS
årets bedste
award
best product awards
EISA

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S