Home » Hardware » Nedtælling til årets EISA-trofæer
Nedtælling til årets EISA-trofæer

Nedtælling til årets EISA-trofæer

Share

Det er vores indtryk, at Xiaomi har meget at have ambitionerne i. Når vi taler styksalg, har firmaet på rekordtid katapultet sig op på en fjerdeplads efter Samsung, Apple og Huawei. I 2018 solgte Xiaomi 122,6 millioner mobiltelefoner og øgede sin globale markedsandel fra 6,3 procent i 2017 til 8,7 procent. Det var en vækst i Huawei-klassen på over 30 procent, mens Samsung og Apple gik henholdsvis 8,0 og 3,2 procent tilbage.

Bortset fra en forholdsvis bred kant omkring skærmen ligner Xiaomi Redmi Note 7 flertallet af markedets aktuelle smartphones, men til prisen er der gjort mere ud af kameraerne end normalt.

Xiaomis egen beskrivelse af sin prispolitik lyder, som om firmaet mere er en velgørende institution end en erhvervsvirksomhed. Men så længe de kan få tingene til at hænge sammen, kan vi forbrugere blot glæde os over, at vi kan få en Redmi Note 7 for 199 euro (vejledende). Danske onlinebutikker reklamerer med endnu lavere priser.

Se også:  Årets EISA-vindere er fundet: Verdens 78 bedste tech-nyheder

Det er efter vores mening ikke meget for en lækker mobil med 6,3” FHD+-skærm, Qualcomm 666-processor, 3 GB ram, 32 GB rom og 4 Ah batteri. Og hvad med kameraer? Her tonser Redmi’en frem med 48 MP og 5 MP på bagsiden plus generøse 13 MP på fronten. Ligesom konkurrenternes flagskibe kan Note 7 tage brugbare billeder i elendigt lys – vi har prøvet! Ydermere kan mobilen fungere som infrarød fjernbetjening og styre usmarte fjernsyn og andre dumme produkter, der ikke kan tilgås med en app.

Redmi Note er Xiaomis næstbilligste ud af fem produktfamilier. Vi ser frem til også at prøve nogle af firmaets premium-modeller. Det helt store billede med ægte biografstemning – og nul distraherende publikummer – kræver stadig en hjemmebiograf med projektor. Blandt de gode mærker, som også er til at betale, finder vi BenQ, der allerede har optrådt i adskillige test i vores forlags magasiner.

Ægte biografstemning derhjemme med billeder i ægte 4K-kvalitet fra en BenQ W2700. Den let flytbare projektor har en relativt god indbygget højttaler, men vi ville ubetinget vælge gulvmodellen i baggrunden.

Til EISA Global Press Convention havde BenQ medbragt to nye projektorer, som begge kan vise 4K-indhold i fuld kvalitet. Hvor firmaets tidligere modeller i økonomiklassen har brugt diverse tekniske trick til at hæve den oplevede opløsning fra FHD-chips, er det nu lykkedes for leverandøren, Texas Instruments, at placere mere end 8 millioner mekaniske DLP-spejle på en lille skive 4K-silicium.

BenQ gennemførte en yderst seriøs side by side-demo af de to projektorer – den forholdsvis økonomiske W2700 til cirka 15.000 kroner og den professionelle, mere end dobbelt så dyre W5700.

Til stationære hjemmebiografer kan BenQ tilbyde denne W5700 med ægte 4K-opløsning.

Da BenQ kalibrerer alle 4K-projektorer individuelt og medleverer en original rapport, er det ikke så underligt, at vi – og de øvrige EISA-medlemmer ved seancen – havde mere end svært ved at se forskel på billederne. Man skal vist være Colour Grader hos Lucasfilm for at kunne den slags.

Ellers er den største forskel – bortset for prisen, at den store W5700 hører hjemme i en stationær installation i en hjemmebiograf, mens W2700 er ganske flytbar, nem at stille op og kommer med en indbygget højttaler, der ikke skurrer alt for grimt i ørerne.

TAGS
årets bedste
award
best product awards
EISA

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S