Home » Netværk » NAS i højt gear
NAS i højt gear

NAS i højt gear

Share

Alt om DATA tester en seriøs professionel
NAS-enhed, der er målrettet til virksomhedernes behov. Prisen appellerer derfor
næppe til private

Virksomheder stiller specielle krav, når hardware skal indkøbes. Pålidelighed og sikkerhed er to meget vigtige krav. Det er yderligere vigtigt, at enheden er alsidig og understøtter de teknologier som anvendes i virksomheden. Prisen betyder selvfølgelig også noget, men til virksomhedsbrug udgør indkøbsprisen kun en lille brik i den samlede ”cost benefit analyse” af enheden. Vi har kigget NAS-enheden efter i sømmene for at vurdere features, brugervenlighed og strømforbrug. Vi har også anvendt Intels NAS Performance Toolkit til at give en referenceramme over enhedens ydelse. Til det formål har vi anvendt de i toolkittet 12 integrerede benchmarks, der reflekterer NAS-enheders typiske anvendelsesscenarier. Vi testede NETGEAR ReadyNAS NVX i X-RAID2 konfiguration koblet til en Gigabit router, der igen var forbundet til vores testcomputer.

Med en pris på knap 9.000 kroner for en 4bay NAS med to 1TB drev, er den ikke hovedsageligt til private. Enheden har dog utallige features, ikke mindst rettet mod administration og sikkerhed. Der er gode tilslutningsmuligheder i form af to Gigabit ethernet-porte og 3 usb 2.0-porte. Ethernet-portene har load balancing og failover, der henholdsvis sikrer optimal fordeling af netværkstrafik og tilbyder øget sikkerhed ved opståede fejl. Harddiskinterfacet er SATA 3.0Gbit/s, hvilket absolut ikke er en selvfølge i NAS-enheder.

Se også:  QNAP NAS: Skabt til content creators

Der er tale om en yderst fleksibel enhed, hvis mange features knapt kan nævnes i denne artikel. Harddiskene kan arrangeres i X-RAID2, hvilket er standard, eller i RAID 0, 1 samt 5. I X-RAID2 kan man starte med et drev, og udvide RAID-konfigurationen automatisk til de maksimale fire. ReadyNAS NVX understøtter et hav af protokoller og tjenester i forbindelse med såvel Windows, Linux og Mac miljøer. Der kan anvendes https-forbindelser med SSL-kryptering for sikker webadgang.

Multimedieegnet er den også, da den kan streame musik til SquezeBox, streame mediafiler fra enheden med iTunes, samt agere platform for UpnP AV-medieafspillere. NVX kan anvendes såvel i brugermode via en arbejdsgruppe som i et virksomhedsnetværk med domænekontrollere eller Active Directory login.

Backup er en anden stor force. Det er muligt at tage backup af praktisk sagt alt, som NVX har forbindelse til. Selvfølgelig kan man foretage planlagte backups på bestemte tidspunkter, og det er muligt at vælge, hvor tit der skal foretages fuld backup af det valgte. NVX kan også anvende som backupdestination i forbindelse med OS X’s Time Machine. ReadyNAS Vault er en online backuptjeneste, der kan tegnes abonnement på. Ved at aktivere iSCSI kan man skabe en eller flere iSCSI volumes på ReadyNAS NVX. Et iSCSI volume fremtræder som et lokalt drev på klientcomputeren.

Se også:  Intelligent NAS til hjemmekontoret kan automatisk organisere fotos

Det målbare

Brugervenligheden kan ikke klandres, interfacet lever op til NETGEARS sædvanlige standard. Støjmæssigt vil det være ønskeligt at placere enheden noget væk fra, hvor man sidder grundet blæserstøjen. Det vil også være den typiske opstilling. Elforbruget målte vi til 49,5 watt i normal tilstand og 34,7 watt, når drevene er sat til at drosle ned ved inaktivitet. Desuden kan enheden sættes til at slukke og tænde igen på bestemte tidspunkter. Ved hjælp af Intel NAS Toolkit målte vi filkopiering til og fra NAS-enheden til henholdsvis 29,074MB/s samt 66,210MB/s. Afspilning af HD-video blev målt til 50,865MB/s og endelig blev fotoalbum målt til 5,213MB/s. Alt dette viser, at ReadyNAS NVX er alt andet end en snegl.


ReadyNAS NVX RNDX4210-100
  • Elforbrug
  • Ydelse
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
4

Alt om DATA siger

Fantastisk NAS-enhed, som har styr på det meste. Den er hurtig, spækket med features og meget alsidig i forbindelse med de miljøer, hvor den kan anvendes. Prisen er dog for virksomheder og excentrikere

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
nas
netgear

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S