Home » NAS » NAS med HDMI og overvældende udbud af apps
NAS med HDMI og overvældende udbud af apps

NAS med HDMI og overvældende udbud af apps

Share

Et godt køb, den konklusion er nærliggende, hvis man kigger på specifikationerne, de generelle egenskaber og mulighederne i denne 2-bay NAS

Asustor AS-202TE er en 2-bay NAS, hvori der kan installeres 2,5″ eller 3,5″ SATA 6.0 Gb/s harddiske eller ssd’er. Den er testet med ADM 2.1 operativsystemet, der på testtidspunktet er nyeste version af Asustors operativsystem.

Der er ikke tale om den kraftigste NAS på markedet ud fra specifikationerne, men man skal ikke afskrive denne NAS, for den leverer alligevel en ganske habil ydelse, når det kommer til stykket.

AS-202TE er udstyret med en Intel Atom dual core-processor på 1,2 GHz, der er også monteret 1 GB ddr3-ram. Det er ikke det vildeste, men NAS med Intels processorer er kendt for generelt at yde bedre end tilsvarende NAS, der er udstyret med en processor fra Marvell.

Der er dog langt fra kun hardwaren, der er interessant ved denne NAS, selv om der også her gemmer sig en godbid eller to, for AS-202TE er nemlig udstyret med en HDMI 1.4a-udgang, således at den kan fungere som multimedieafspiller, herunder anvendes til afspilning af film.

[pt id=’2030701′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Diskret og stille NAS med et glimrende operativsystem samt et utal af apps.”‘]

Diskret og stille NAS med et glimrende operativsystem samt et utal af apps.

En følelse af kvalitet

Der er absolut intet, der virker billigt ved AS-202TE. Den er yderst velbygget med en kraftig stor plastfront og et nydeligt gråt metalchassis. NAS’en er udstyret med en 70 mm blæser, der ikke gør meget væsen af sig, når der ikke er aktivitet på NAS’en.

Se også:  QNAP lancerer NAS til højhastighedsnetværk

Kvalitetetsfornemmelsen går igen i ADM operativsystemet, der virker gennemtænkt og vel sammensat. I modsætning til flere andre NAS-fabrikanter, der ligeledes gør det i brugervenlige brugermiljøer, så har Asustor med startsiden en lidt anden tilgang.

Som på en iPhone fremstår de enkelte dele af systemet som ikoner på startsiden, opdelingen virker logisk og let at følge. Klikker man på et afsnit, eksempelvis indstillinger, åbner der sig et mere traditionelt vindue.
Et punkt, hvor AS-202TE virkelig imponerer, er mængden af de apps, som producenten har forberedt til installation på NAS’en. Som altid kan man downloade appen ved at klikke på installer.

Men det er ikke hver dag, der er 122 apps til rådighed for køberen af en NAS. Det er ikke sikkert, man har brug for tilnærmelsesvis så stort et udvalg, men det er rart at få muligheden præsenteret.

Se også:  Synology fordobler NAS-farten med AMD-processor

Asustor giver også gode muligheder for at sortere i app ud fra kategori, men også de nyeste eller efter vurdering.

Et hav af muligheder

Asustor AS-202TE giver brugeren mange facetter at spille på. Der er 1 Gbit/s ethernet-port, to USB 3.0-porte og to USB 2.0-porte til tilslutning af eksterne drev.

Via HDMI-udgangen kan man eksempelvis tilslutte NAS’en til tv’et og se film via medieafspiller appen XBMC 0.12.3, der kan downloades. Det er meget let, der medfølger også en infrarød fjernbetjening til NAS’en til netop den funktion.

NAS’en understøtter iSCSI, man kan mounte ISO-filer, DDNS-servere understøttes, og der er selvfølgelig adgang til cloud-tjenester samt mobile apps til smartphones, som det hører sig til i dag.

Man kan tage backup på AS-202TE, hvad enten ens netværk hjemme er baseret på Windows, Mac OS eller Linux.

Strømforbruget er målt til 21,5 watt ved inaktivitet med to 4 TB Western Digital RED harddiske. Der er også energisparefunktion samt blæserstyring.

Hastigheden er 89,8 MB/s i sekventielle skriveoperationer, samt 57,6 MB/s i sekventielle læseoperationer under raid 1.


Asustor AS-202TE
  • Elforbrug
  • Ydelse
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
4.5

Alt om DATA siger

Fin NAS, der til en fornuftig pris klarer såvel lagring, backup og afspilning af film. Ydelsen er god, og features er ligeså, specielt udvalget af apps. Operativsystemet er velbalanceret og overskueligt. En NAS med noget at byde på.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Asustor
nas

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S