Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: NAD C558: Rendyrket vellyd på budget

NAD kan kunsten at presse mest mulig vellyd ud af en begrænset budgetramme.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Hvis dette var en konkurrence i bedst dosering af komponenter indenfor en given økonomisk ramme, ville NAD C558 snuppe prisen. Her er truffet de optimale valg for at skære ind til benet og sammensætte en pladespiller, der går rent efter lydkvalitet.

Ganske mirakuløst har dette også resulteret i en af testens pæneste pladespillere. Den simple sorte plint (ikke højglans eller pianolak, bare afdæmpet mat sort, tak for det!) med bløde afrundede kanter giver et seriøst, men samtidig behageligt og imødekommende udseende. Pladetallerkenen er af glas med en blød filtmåtte ovenpå, hvilket ligeledes bidrager til fornemmelsen af kvalitet og god stil.

Stor stabilitet

Det er en bæltedrevet pladespiller, hvor man har gjort en del ud af at opnå klippestabil drift, både via strømisolering og optimering af motordrevet, som er helt isoleret fra plinten. Pladespilleren er ret nem at sætte op, selvom kontravægten bag den ekstra lange aluminiumstonearm er konstruret lidt specielt. Powerknappen er placeret under plinten, nemt tilgængelig ud mod fronten.

Imponerende overskud

Powerknappen er den eneste knap, du finder på C558. Skift mellem hastigheder, 33 rpm og 45 rpm, foregår ved at flytte remmen. Det betyder, at du skal løfte pladetallerkenen hver gang. Ret omstændeligt, men okay, for hvor tit er det egentlig, man smider en 45’er på?

NAD C558 er således en særdeles simpel pladespiller, men det, du ikke får i smarte funktioner, får du så rigeligt i lydkvalitet.

Selvom der er anvendt en beskeden Ortofon OM10-pickup, er der et imponerende overskud i lyden, som er særdeles åben og fin i toppen, men afmålt med kontrolleret bas, flot rumfornemmelse og en vokal, der nærmest springer ud af højttalerne.

Er det ren vellyd, du går efter, får du det ikke bedre til 4000 kroner.