Home » Gratis software » Når et enkelt skrivebord ikke er nok
Når et enkelt skrivebord ikke er nok

Når et enkelt skrivebord ikke er nok

Share

Få op til 20 forskellige skriveborde under Windows

Skrivebordet i Windows kan hurtigt udvikle sig til at være en rodet affære. Efterhånden som ikonerne hober sig op kan overblikket hurtigt gå fløjten. Det kunne måske også være rart, at opdele og fordele ikonerne for de programmer man anvender på forskellige logisk sammenhængende skriveborde.

Det er lige nøjagtig hvad du kan gøre med Dexpot 1.5 – det og meget mere. Dexpot er et såkaldt skrivebordsmanagerprogram, med den kan der skabes op til 20 forskellige skrivebordsbaggrunde, som der kan skiftes frit mellem.

Dexpot kan anvendes kvit og frit til privat brug, og programmet kan anvendes på computere, der anvender Windows 2000/XP/2003/Vista/2008 samt Windows7 (inkl. 64bit udgaverne af de respektive operativsystemer).

Hvert enkelt skrivebord kan tilrettes helt efter egne præferencer. Blandt andet kan man vælge forskellige baggrunde, pauseskærme og de ikoner man måtte synes er relevante i bestemte sammenhænge. Man kan også ændre navnet der vises, skifte opløsning mellem de forskellige skriveborde og sågar tildele et password til hvert skrivebord.

Se også:  4 gode gratis-programmer som enhver kan bruge

I den mere aparte ende af skalaen er det muligt at tildele lyde, der afspilles henholdsvis, når man kommer ind på eller forlader hvert skrivebord. Det er også muligt at skjule bestemte systemikoner på enkelte skriveborde, at bestemme ikonstørrelser og transparens for ikonerne for hvert enkelt skrivebord.

Det er muligt at få vist et øjebliks ”preview” af hvert enkelt skrivebord, der er defineret ved at trykke på Dexpot-ikonet i meddelelsesområdet. Det er i øvrigt herfra, at programmets mange features konfigureres. Det gøres ved at højreklikke på ikonet for Dexpot og vælge, hvilken funktion det er man vil ændre på eller tilgå.

Desktop Manager er det område, hvor du kan skifte mellem de respektive skriveborde ved at klikke på skærmene, der repræsenter hvert skrivebord. Desktop Manageren placerer sig over meddelelsesområdet, men kan flyttes rundt efter behag og gøres mere eller mindre transparent.

Se også:  4 fantastiske gratis-programmer

Dexpot glimrer foruden sine mange muligheder især med sin fleksibilitet. Det er muligt at konfigurere alle funktioner så de kan betjenes vis hot-keys. Skulle man foretrække musen er det også muligt at tildele kommandoer eksempelvis som skift af skrivebord ved at trække musen til definerede skærmkanter.

Man kan også definere regler for de enkelte skriveborde, der er betinget af en række hændelser.Der er endvidere den smarte Exposé-lignende funktion, hvor man kan få vist alle åbne vinduer for pågældende eller alle skriveborde. Den kan selvfølgelig også aktiveres via hot-key.

[pt id=’2006358′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Få vist de åbne vinduer i en ruf”‘]

Få vist de åbne vinduer i en ruf

En sidste smart ting der kan nævnes ved programmet er, at man kan udvide funktionaliteten via plug-ins. Eksempelvis Dexcube, der kan tilføje fire forskellige overgangseffekter ved skift mellem skriveborde.


Dexpot 1.5
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
5

Alt om DATA siger

Fremragende skrivebordsmanager.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
AOD Download
gratis software
Hot-keys
Skrivebordsmanager
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S