Home » Internet » Når arbejde bliver leg
Når arbejde bliver leg

Når arbejde bliver leg

Share

Eller i hvert fald noget der ligner. IBM har gjort alvor
af at lave en udgave af den 3D virtuelle verden, Second Life, til brug på
arbejdet.

Lotus Sametime 3D eller virtual collaboration space kalder de det, Lotus Sametime er i forvejen IBM’s varemærke for firmakommunikationsværktøjer. Det bruges af op mod hundrede millioner mennesker til at håndtere alt fra telefon og chat til videokonference i det samme program.

Ideen er, at de virtuelle verdener skal være yderligere en måde at mødes på. Det bliver en slags lavprisudgave af en videokonference, fordi det ikke kræver så meget bredbånd at sætte op og i det hele taget er lettere at bruge.

Desuden har det andre fordele i forhold til videokonferencer. Det kan for eksempel meget lettere håndtere flere mennesker, fordi alle bliver vist i det samme billede.

Se også:  Corona skubber til kunstig intelligens – men der er en slem forhindring

Det kan også bruges som et mindre intensivt samarbejdsværktøj. En videokonference er typisk indkaldt og har en dagsorden. Gruppearbejde i et virtuelt rum kan fungere helt anderledes – det kan være noget, man medvirker i hele dagen, og hvor samtaler mellem de forskellige medlemmer kan starte og stoppe og stadig være interessante for de andre medlemmer af gruppen.

Alt sammen gode egenskaber i en verden, hvor arbejdsgrupper i stigende grad kan være fordelt over hele verden.

Den virtuelle udgave har selvfølgelig også mangler. Man kan for eksempel ikke se og tyde en anden persons ansigtsudtryk, som man kan med en videokonference – men det er måske også mindre vigtigt, hvis man arbejder sammen i den virtuelle verden hver dag.

Foreløbig har IBM lavet tre forskellige slags rum, som folk kan mødes i: Et samarbejdsrum, et friluftsrum og et bestyrelseslokale – det sidste er mest til folk, der har svært ved at vænne sig til den nye teknologi.

Se også:  Komplet guide: Hop ind i en verden af 3D

Samarbejdsrummet kan ses på billedet. En af fordelene er naturligvis, at det er meget let at vise hinanden ting. Man kan sætte det op på tavler, alle kan redigere, eller man kan bare vise en video, sit eget skrivebord eller noget helt tredje.

IBM bruger Second Lifes viewer til at vise billederne – og de er stadig kornede og ikke så attraktive, men det er muligt at sætte de virtuelle mødesteder op inden for et firmas firewall, så det er beskyttet og privat.

Se mere hos IBM – for eksempel her: www.ibm.com/virtualworlds


TAGS
3D
Arbejdsmetode
IBM
Lotus Sametime
Second Life
Virtuel verden

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S