Home » Forskning » Når filmen foregår i dit hoved
Når filmen foregår i dit hoved

Når filmen foregår i dit hoved

Share

Det er fremtidens måde at vise film på. Du skal styre, hvad der sker ved hjælp af dine tanker.

Myndplay hedder den nye teknologi fra firmaet Neurosky. Det er selvfølgelig et ordspil på ordet Mindplay Neurosky producerer en tankelæsningsdims, som man kan sætte på hovedet. Dimsen kan bruges til at styre, hvordan filmen forløber.

Myndplay har lavet en noget dramatisk demonstrationsfilm. Den handler om en kvinde, der bliver angrebet af nogle onde ånder. Du er en exorcist, der skal hjælpe hende.

Du hjælper ved at koncentrere dig om kvinden. Jo mere det lykkes dig, jo mere hjælper du hende. Hvis det mislykkes, så bliver hun tragisk og ubehageligt kvalt af de onde ånder.

Og så er du pludselig skyld i, at hun døde en ubehagelig død. Det viser tydeligt nok både fordele og ulemper ved denne teknologi: På den ene side, så kan man nok ret nemt føle sig skyldig og blive meget ubehageligt påvirket af sin rolle i filmen. Det er let at forestille sig virkeligt ubehagelige film, som vil kunne påvirke stærkt.

Se også:  Danske forskere vinder VM i industrirobot

På den anden side er det præcis denne virkning, der giver mulighed for meget større engagement i forløbet. Ikke alene kan du påvirke filmen i den retning, som vil interesse dig mest. Du er også dybt engageret i at få din hjerne til at gøre det – du er nødt til at koncentrere dig om at få forløbet frem på skærmen for at få det til ske. Så teknologien i sig selv lyder spændende.

Neuroskys udgave er desværre ikke nær så avanceret, som man kunne tro.
Der er ikke tale om, at hjernedimsen kan aflæse dine tanker og forstå dine ønsker for filmens retning. I stedet kan den kun – indtil videre i hvert fald – skelne mellem to tilstande i din hjerne, afslapning eller anspændelse.

Se også:  Nu erstatter simulatorer hundedyre bil-crashtest

Det giver naturligt nok nogle meget begrænsede muligheder for at styre, hvordan forløbet af filmen bliver – du kan simpelthen kun vælge mellem to muligheder hver gang.

Der er heller ikke nødvendigvis naturlig sammenhæng mellem anspændelse og afslapning i forhold til filmens forløb, når du forsøger at styre den. Hvis det foregår midt under en heftig biljagt, så vil det være meget svært – og unaturligt – for dig at vælge muligheden med at være afslappet.

Men det er i det mindste en spændende start. Se mere på www.myndplay.com.


TAGS
forskning
Myndplay
Neurosky

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S