Home » Hovedtelefoner og højttalere » Tip: Sådan finder du det bedste iPod-anlæg
Tip: Sådan finder du det bedste iPod-anlæg

Tip: Sådan finder du det bedste iPod-anlæg

Share

Når du skal have et anlæg til stuen eller haven, er det nærmest et must, at de har indbygget dock til din iPod eller iPhone. Her er hvad du skal kigger efter, for at finde det helt rigtige iPod-anlæg

Dagene, hvor det var en roterende plastikskive (også kendt som en cd), der varetog musikbehovet i stuen, er for længst forbi. Vi streamer eller spiller musik, vi har hentet på nettet.

Men de mindre afspillere har ofte ikke denne funktion, og her er det et must at have en dock til den lille pode – og helst også en ekstra indgang, så du kan tilslutte en anden signalkilde.

Det kan være en anden bærbar musikafspiller med analog udgang.

Ghettoblaster til reolen

Disse anlæg kan man næsten kalde for en moderne ghettoblaster, selvom det ikke er alle, der kan køre på batteri.

Til gengæld er der ofte tale om modeller, der er pæne nok, til at du kan have dem stående i stuen – og tak for det, idet de ofte sagtens kan spille stuen op. Nok ikke til fest, men rigeligt til at der strømmer vellyd langt ud i stuen.

At vælge et kompakt anlæg med dock kræver lidt det samme, som når der skal vælges ”ægte” hifi. Du skal kigge efter et, hvor der er brugt store højttalerenheder.

Nu er systemerne jo ikke så store, men generelt giver større højttalere bedre lyd, da små enheder skal presses mere for at yde samme lydstyrke. Ved at banke lidt på siderne af chassiset, kan du høre, om det lyder hult eller dødt.

Jo mere død lyden er, når du slår let med en knytnæve, jo mere dæmpning og forstærkning er der også brugt. Du kan også prøve at løfte enheden – tung vægt betyder ofte gode komponenter, strømforsyning og så videre.

Igen et tegn på et godt produkt. Men det er naturligvis bedst at lytte på produktet, og her skal du helst have et stykke musik med, du kender i forvejen.

Det kan være svært at høre i butikken, men har du to kandidater, kan du sætte dem op ved siden af hinanden. Gå efter et, hvor lyden er homogen og uden for meget svulmende bas.

Det sidste er noget, mange producenter af mindre systemer bruger. Det betyder en umiddelbart mere imponerende lyd, men også en man ofte bliver træt af, da bassen fra små højttalere let bliver klemt og unuanceret.


TAGS
ipod
ipod dock
mini-anlæg

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S