Test: Når billedet skal være ultrabredt

Test: Når billedet skal være ultrabredt

Share

Acer Predator X34 leverer det ekstra skærmareal, der skal til, for at få det fulde udbytte af spil og film i de bredeste formater. Men det er en dyr fornøjelse for de fleste

Det er de færreste, der kan have noget imod lidt ekstra vidde i skærmbilledet.
Filmentusiasten kan få den fulde biografoplevelse, mens gameren kan blive suget dybere ind i spillet, og kontorarbejderen kan få plads til flere dokumenter på skærmen. Acer har strukket X34-skærmen ud i det ultrabrede 21:9-format, så der er skærmareal til det hele.

Skabt til gaming
Skærmen er dog primært tiltænkt gameren. Derfor er den blandt andet udstyret med teknologier som G-Sync. En stor fordel for dem, der anvender nyere Nvidia-grafikkort, da den aktive synkronisering mellem skærm og grafikkort gør, at du får en glat gamingoplevelse, selv med hardware af relativ moderat styrke.
For dem der ikke anvender Nvidia-grafikkort, er det sådan set bare en ekstraudgift på skærmen, som du intet får ud af.

Se også:  LCD-skærmenes Rolls Royce

Som gamingskærm klarer den sig imidlertid generelt ret godt. Selv hurtige sekvenser vises flydende, og der er stort set ikke skyggen af ghosting. Opdateringsfrekvensen er 60 Hz som standard, men savner du ekstra power, kan den overclockes til 100 Hz.

Har du spil, der vil understøtte formatet, er det en forrygende oplevelse at afvikle dem på skærmen, sagen er blot, at det langt fra er alle spil, der vil det. Og for bare at sidde og kigge på to sorte bjælker i siderne er der ingen grund til at investere i den ekstra skærmbredde.

Det samme gælder film. Man-ge film leveres i det smallere 16:9-format. Finder du film i 21:9, så er den ultrabrede oplevelse på X43 dog alle pengene værd.
Har du ikke et par gode eksterne højttalere, så er skærmens indbyggede også en rigtig hæderlig erstatning. De leverer en langt bedre lydkvalitet, end hvad der almindeligvis kan forventes af en skærm.

Flot billede
Skærmen er baseret på IPS-teknologi. Det er med til at sikre fine betragtningsvinkler og generelt ret gode farver.
Skærmen er desuden temmelig lysstærk og forsynet med en mat overflade, der minimerer genskin – en rigtig fornuftig egenskab på buet skærm som denne, der reflekterer lyd i væsentligt større grad end en almindelig fladskærm.

Se også:  Test: Byg din computer med klodser

Del denne