Home » Transport » Her er Fords nye Mustang på el – Tesla får kamp til stregen
Her er Fords nye Mustang på el – Tesla får kamp til stregen

Her er Fords nye Mustang på el – Tesla får kamp til stregen

Share

Ford Mustang Mach-E er en elbil i topklassen, der kan hamle op med det bedste fra Tesla. Prisen er dog nogenlunde fornuftig for en bil af denne støbning

Når vi taler om elbiler i den bedste klasse, er det Tesla, der springer frem som det første, men noget tyder på, at Elon Musks biler vil få seriøs konkurrence inden for nærmeste fremtid.

Den nye Mustang-inspirerede elbil fra Ford, som blev præsenteret i morges, står i hvert fald ikke tilbage for Tesla-modellerne på hverken ydelse, features eller teknologi.

En opdateret klassiker

Designet tager afsæt i en af Fords helt store klassikere, Mustang, med signaturtræk som den lange, kraftige kølerhjelm, linjerne langs siden, de aggressive forlygter og de karakteristiske tredelte baglygter.

Klassiske linjer.

Klassiske linjer.

Det er dog ikke ren retro. Der er sket visse opgraderinger. Under kølerhjelmen gemmer sig et frontplaceret opbevaringsrum med en volumen på 100 liter, der nemt rummer eksempelvis en kabinekuffert.

Se også:  Endelig kan den købes: Se danske priser på Nissans nye elbil

Afløbet i bunden gør også rummet til et ideelt sted at opbevare vådt og beskidt sportsudstyr, vandrestøvler og lignende. Det er en feature vi også kender fra eksempelvis Tesla Model 3.

Ud over det frontplacerede opbevaringsrum kommer elbilen med et bagagerum bagtil med en volumen på 402 liter. Slår man bagsæderne ned, har Mustang Mach-E hele 1420 liters opbevaringsplads.

SUV-proportionerne skal give rig plads til fem voksne passagerer og mere til.

Der er tale om en rummelig SUV.

Der er tale om en rummelig SUV.

Luksuriøs kabine

Et premium B&O-lydsystem (ekstraudstyr) fås med højtalere, der er indbygget i frontpanelet som en flydende lydbjælke lige over luftdyserne. Dertil er armlænet også integreret med mulighed for at opbevare mindre ting såsom punge og mindre tasker, mens Mustangs karakteristiske instrumentpanel afrunder interiøret.

Mustang Mach-E introducerer samtidig næste generation af Fords SYNC-infotainment. Det nye system anvender machine learning til at huske førerens foretrukne kørestil, som over tid optimerer og personliggør bilens køredynamik via over-the-air-opdateringer.

SYNC er centreret omkring en stor 15,5” skærm og en simpel brugerflade, der er fri for komplicerede menuer og nem at betjene med både touch- og strygebevægelser samt stemmestyring. Brugerens smartphone kan tilkobles trådløst, med direkte adgang til Apple CarPlay og forberedt til Android Auto.

Nogen der sagde Tesla?

Hvem sagde Tesla?

Selv panoramaglastaget (ekstraudstyr) har en særlig glasbelægning, der beskytter mod solens infrarøde stråler og holder kabinen køligere om sommeren og isolerer varmen om vinteren. Dertil beskytter et indre lag i glasset også mod UV-stråler.

Som vi kender det fra Tesla’erne har Mustang Mach-E telefonnøgle (’Phone as a Key’), der via Bluetooth kan registrere ejerens smartphone inden for en vis afstand og automatisk låse bilen op og starte motoren, uden at mobilen skal findes frem. En backup-kode kan indstilles på et tastatur i bilens B-søjle for at låse den op, mens en separat kode ligeledes kan indstilles i kabinens touchskærm for opstart i tilfælde af, at smartphonen løber tør for strøm.

Vælg din kørestil

Det er muligt at vælge mellem tre forskellige køreprogrammer – Whisper, Engage og Unbridled – der hver især tilbyder fintunet køredynamik, inklusiv sporty styrefunktioner, atmosfærisk belysning og dynamiske kørestilsinformationer i instrumenteringen.

TAGS
elbil
Ford
mustang
tesla

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S