Home » Hovedtelefoner og højttalere » Musikstreamere [STORTEST]: Få smart musikstreaming i dine gamle højttalere
Musikstreamere [STORTEST]: Få smart musikstreaming i dine gamle højttalere

Musikstreamere [STORTEST]: Få smart musikstreaming i dine gamle højttalere

Share

Har du i forvejen et godt hi-fi-anlæg, kan du nemt udvide din ”pladesamling” med millioner af musiknumre. Det kræver blot, at du tilslutter en musikstreamer. Men hvilken skal du vælge? Her tester vi syv forskellige muligheder – fra 2500 til 5500 kroner

Du har måske allerede et stereoanlæg, som ikke bliver brugt ret meget – eller et surroundanlæg, du kun bruger til film på tv’et. Det er jo lidt ærgerligt, for du kan få meget store musikoplevelser med et ægte hi-fi-anlæg, som har både en kraftig forstærker og kvalitetshøjttalere.

Mange ældre stereoanlæg er af særlig høj kvalitet, fordi de bygget med gode komponenter og har voluminøse højttalere, der kan flytte mere luft end en typisk, klejn streaminghøjttaler kan. Plus, at du får lyden i stereo!

Smid ikke det gode, gamle anlæg ud. I dag kan du nemlig give anlægget et comeback ved at tilslutte en streamingenhed til det, en musikstreamer, som giver stereoanlægget direkte adgang til indholdet på alverdens musiktjenester. Du kan med et slag udvide din ”pladesamling”, så den består af millioner af musiknumre, og musikken vil igen flyde ud af de højttalere, som for år tilbage gav dig store musikoplevelser.

Se også:  Sæt adapteren i stikkontakten – så fjernstyrer du boligen og kan spare strøm

Det er et trylleslag, som i sandhed er magisk. Du behøver endda ikke have et komplet stereoanlæg. Har du en eller flere streaminghøjttalere, kan du i nogle tilfælde kombinere dem med det gamle anlæg.

Musikstreamer med to dele

En musikstreamer er en lidt bred betegnelse for enheder, som kan overføre musik fra streamingtjenester til et musikanlæg. Streameren består af en modtager, som kan håndtere de fleste streamingtjenester (Spotify, Tidal osv.). Modtageren kalder man også et streaminghoved. Den er som regel indbygget i musikstreameren, men i den eksklusive entusiastklasse vil den ofte være en separat enhed.

Den anden hoveddel i musikstreameren er en digital til analog-konverter, som sørger for at omforme de digitale signaler fra musiktjenesten til et analogt signal, der kan sendes ud til anlæggets højttalere.

De fleste streamere har tillige digitale udgange, så du har mulighed for at tappe signalet digitalt og konvertere det i en ekstern og bedre digitalkonverter eller i stereoanæggets forstærker. Alle surroundanlæg har en digitalkonverter, så når du tilslutter musikstreameren her, kan du i nogle tilfælde opnå endnu bedre lydkvalitet.

Se også:  Tado Smart AC Control [TEST]: Styr kølingen med din mobil

Du skal sikre dig inden køb, at den musikstreamer, du har et godt øje til, dækker dine krav. Har du allerede højttalere fra for eksempel Denon eller Sonos, er du nødsaget til at vælge disse fabrikaters musikstreamer, hvis du ønsker at de skal kunne spille i en multirumsløsning.

Uanset hvilken løsning du vælger, afslører testen her, at du for små 2500 kroner kan opnå endog meget fin lydkvalitet. Og ofrer du 1000 kroner mere, får du solid valuta for pengene. Så støv det gamle anlæg af, tilslut en musikstreamer, og åbn et nyt musikunivers.

Læs testene her:

Yamaha WXC-50 [TEST]: Her får du virkelig valuta for pengene!

Sonos Port [TEST]: Smart løsning – men kun til Sonos

Pro-Ject Streambox S2 [TEST]: Ultrakompakt og velspillende

Denon DNP-800NE [TEST]: Stor kasse, stort display, stor lyd

Argon Solo [TEST]: Billig genvej til god lyd

Bluesound Node [TEST]: Denne musikstreamer er nydelig designet og har flot lyd

Bower & Wilkins Formation Audio [TEST]: Dyr musikstreamer imponerer


TAGS
lydsystem
musikstreamer
smart hjem
streaming

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S