Home » Internet » Musikernes alternative tilholdssteder
Musikernes alternative tilholdssteder

Musikernes alternative tilholdssteder

Share

For musikere og deres tilhørere er der andre steder at udveksle sprøde vibes end betalingstjenester som iTunes, WiMP og TDC Play.

Som musiker er der andre steder at servere sin musik til lytterne end iTunes, WiMP, TDC Play og alle de andre steder, hvor den enkelte musiker eller band skal ansøge om optagelse eller være tilknyttet et af de etablerede pladeselskaber for at få adgang til lyttere og nye fans.

Hos Bandcamp kan musikere lynhurtigt oprette sin egen musikside og uploade numre lige så lystigt, de vil. Derefter kan de selv prissætte både hele album og enkelte numre til en passende pris, som kan række lige fra helt gratis download af et nummer (op til 200 downloads) til standardpriser, som typisk 1 dollar.

[pt id=’2016392′ size=’large’ link=’file’]

 

Fidusen er, at musikerne tjept kan komme til at tjene penge på distribution af sin musik, uden dyre opstartsudgifter. En basal musikerside hos Bandcamp er nem og gratis at komme i luften med.

Se også:  En enkelt kunde var skyld i det globale netnedbrud

Der skal blot betales procenter af salget. Som udgangspunkt er det 15 % af omsætningen plus det gebyr, transaktionen koster via Paypal – typisk 5 % af beløbet. Så musikerne scorer altså selv 80 % af indtjeningen uden at skulle bekymre sig om udgifter til dyr, kompliceret teknik og saftige økonomiske lunser til pladeselskabsbossen.

[pt id=’2016393′ size=’large’ link=’file’]

 

Selvom musikere også bliver betalt pr. download og stream via tjenester som iTunes, WiMP, TDC Play, Last.fm og Spotify, er det altså slet, slet ikke i den størrelsesorden.

Fri musik, podcasts og remixes

Hvis missionen i stedet er at få spredt musikken og finde nye fans, er der også kommet en række spændende alternativer til velbesøgte bandsider hos Myspace, Facebook og danske Bandbase, hvor masser af bands fra hjemlige himmelstrøg lægger musik ud til fri aflytning.

Hos Soundcloud kan du uploade op til 120 minutter af din egen musik gratis, som alle derefter kan nyde godt af, kommentere og dele via en lille, lækker widget ud på alskens websites. Alonetone er endnu en god platform, hvor musikere kan samle alle sine kreationer til fri aflytning og gratis download – og du kan endda nemt udgive numrene som podcast i iTunes.

[pt id=’2016397′ size=’large’ link=’file’]

 

De, der selv laver podcasts, radioshows og dj-mixes, bør dog snarere skele til Mixcloud, hvor dj’s og udøvere af elektronisk musik kan lægge egne produktioner op, og der løbende er præmier at vinde i konkurrencer for de bedste af dem.

Se også:  Musikken bliver klædt i vinterfarver – B&O iser sine produkter

Mixcloud benyttes af en række prominente folk som Paul Oakenfold, John Digweed og Carl Cox, som derved finder mange tusinder nye lyttere til deres populære dj-sessions og remixes.

[pt id=’2016398′ size=’large’ link=’file’]

 

» www.bandcamp.com
» www.last.fm/uploadmusic
» www.myspace.com
» www.facebook.com
» www.bandbase.dk
» www.soundcloud.com
» www.alonetone.com
» www.mixcloud.com

[pt id=’2016400′ size=’large’ link=’file’]

 


TAGS
Facebook
Guide
Internet
musik
MySpace
streaming
Tips og trick

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S