Home » Mp3/videoafspiller » Musik i mange former og farver
Musik i mange former og farver

Musik i mange former og farver

Share

Hvad med at give en iPod i julegave? Alt om DATA har kigget
nærmere på tre af Apples seneste små vidundere, der kan langt mere end at spille musik

Det er svært ikke at være begejstret for de små musikafspillere fra Apple. I flere år har deres produkter totalt domineret markedet for transportable musikafspillere, og specielt med iPod touch og iPhone er der kommet ekstra gang i, og opmærksomhed på, deres små produkter.

iPod touch er den fysisk største af de tre enheder. Men der skal jo så være plads til en stor 3,5” skærm, hvis du altså måler, når skærmen er vippet til bredformat. Netop den skærm er en af de features, der gør iPod touch så genial. Den er berøringsfølsom, og der skal ikke meget berøring til, før den reagerer. Om det handler om at bladre gennem programudvalget på dine lommecomputer eller bladre gennem musiknumre på iPod-delen af den, ja så går det bare hurtigt.

[pt id=’2005567′ size=’large’ link=’file’]

 

Der er sket rigtig mange ting i den nye iPod touch, ikke mindst har den fået en langt hurtigere processor, og det er nu muligt at betjene musikdelen ved hjælp af talte kommandoer.

Den er i sandhed blevet et lille vidunder, der let kobler sig op med din mail, den er en virkelig god spillekonsol og samtidig en musikafspiller i særklasse. At den kendte Genius-funktion nu også fungerer sammen med musikmiks og ved anbefaling af programmer på App Store er bare ekstra plusser. Hvis jeg ikke allerede havde en iPhone, så var iPod touch nok min næste gadget.

Se også:  Apple iMac 24" (M1, 2021) [TEST]: Livsstilslækker alt-i-en'er til skrivebordet

På den nye iPod nano har Apple lavet skærmen utrolig stor, 2,2” diagonalt, på en enhed der kun er 38,7mm bred og 90,7mm høj, og så er den udstyret med mange spændende funktioner. I den nye version er der kommet endnu en spændende funktion til, nemlig et videokamera, og så har den det såkaldte VoiceOver Kit, så den automatisk kan læse op for dig.

[pt id=’2005569′ size=’large’ link=’file’]

 

Der er også indbygget radio i iPod nano, hvilket kun gør vægten på 36 gram endnu mere imponerende.

Men altså – videokameraet er nok en spændende funktion, men der er en meget stor fejl ved det. Linsen sidder nemlig lige på den anden siden af rullehjulet, og alle der har prøvet den iPod nano redaktionen havde til test, holdt automatisk over linsen. Det bliver lidt akavet at holde på iPod nano, når der skal filmes samtidig.

Se også:  EU lægger pres på Apple: Nu skal alle bruge USB-C

Omvendt er det sjovt og spændende med de 15 specielle effekter du kan filme med, og kvaliteten er slet ikke dårlig. 640×480 pixel med 30 billeder i sekundet er ikke så ringe endda.

Endelig er der så iPod shuffle, som uden sammenligning er den mindste iPod, og klart den der er at foretrække for folk, der løbetræner, cykler eller træner, hvor musik kan være en motiverende faktor.

Der er intet display på den, men lyden er stadig helt i top, og via iTunes kan du stadig oprette spillelister, så du får afspillet din musik i den rækkefølge, du gerne vil, også når du løber gennem skoven.

[pt id=’2005568′ size=’large’ link=’file’]

 

iPod shuffle er udstyret med VoiceOver, hvilket vil sige, at den læser kunstnernes navn samt titlen på den aktuelle sang op. Den kan også læse navnet på dine spillelister op, så du ikke skal gætte dig frem til den rigtige liste, nu hvor der ikke er noget display.

Fælles for de tre iPods gælder, at de er gode, lyden er i top, og at de nok er lidt dyrere, end hvis du vælger at gå ud og købe en traditionel mp3-afspiller.


iPod touch 64GB
  • Funktionalitet
  • Pris
4.5

Alt om DATA siger

Der er ingen tvivl om, at det er en god lommecomputer kombineret med en iPod-afspiller. Men prisen er heller ikke at kimse af, den ligger klart i den meget høje end

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Apple
ipod
ipod nano
ipod shuffle
ipod touch

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S