Home » Hovedtelefoner og højttalere » Jabra Elite Sport [TEST]: Musik og træning helt uden ledninger
Jabra Elite Sport [TEST]: Musik og træning helt uden ledninger

Jabra Elite Sport [TEST]: Musik og træning helt uden ledninger

Share

Jabra Elite Sport giver musik, opkald og træningsinstrukser direkte i øret, helt uden ledninger. Selvom batteritiden er begrænset, og du skal kæmpe for ordentligt lyd, er det ikke desto mindre et gennemført bud på komplet trådløse in-ears

Allerede inden Apple satte gang i en bølge af helt trådløse in-ears med AirPods i spidsen, annoncerede Jabra deres Elite Sport. Et komplet trådløst sæt in-ears, der ikke bare giver dig musik, men også træningsinstrukser og opkald direkte øret, uden et eneste kabel forbundet.

Nøgletal

Pris: 1999 kr.
Tilslutning: Bluetooth 4.1 (op t 10 m)
Holdbarhed: IP67, vandafvisende
Fitness-features: Pulsmåler, VO2 max-udregner, Jabra Sport app
Batterilevetid: 3 t (+ 6 t i ladeæske)
Vægt: 2 x 6,5 g (ladeæske: 67 g)

Tåler det meste

Elite Sport består af to separate øreknopper og en lille æske til opbevaring og opladning. Øreknopperne er relativt store, men lette og diskrete i deres udformning. De små øreknopper er vandtætte og svedafvisende, så de tåler intense løbeture i al slags vejr, og for at man er sikker på, at de sidder ordentligt, følger der et godt udvalg af gummidutter, ear gels og vinger af forskellige størrelse med.

Med den rette kombination, der passer til dine ører, kan du være helt sikker på, at de ikke forsvinder nogen steder hen. Skulle uheldet alligevel være ude, er det muligt at købe øreknopperne stykvis, men det er ikke billigt. Som en hjælp har Jabra dog integreret en ”Find my headphones”-funktion i den tilhørende app.

Se også:  Bowers & Wilkins PI7 [TEST]: Meget store øretelefoner – meget stor lyd
Masser af funktioner

Tilkoblingen sker præcis, som man kender det fra andre trådløse hovedtelefoner. Slå Bluetooth-parring til via knappen på højre side og forbind via mobilen. Det sker helt uden problemer, dog kan det være nødvendigt også at aktivere den venstre øreknop, hvis ikke den giver lyd. Det sker ved at holde +knappen inde.

Knapperne på højre øreknop bruges også som tænd/sluk samt start/pause-musik, aktivering af Siri eller Google Now samt igangsætning af træningsprogram. Med et dobbeltklik på den nederste knap kan du desuden åbne op for omgivelsernes lyde via de indbyggede mikrofoner, der fanger, hvad der sker omkring dig.

Knapperne på venstre øreknop bruges til at skifte nummer samt justere volumen.
Der er tale om fysiske knapper, som kræver et tryk med fingeren. I forhold til touchknapper, som man ser hos visse konkurrenter, betyder det, at man ikke så nemt kommer til at trykke forkert, men også at man kan komme til at vippe ørekopperne lidt skævt i øret.

Se også:  Philips AT8505 [TEST]: Trådløs kvalitetslyd
Helt ind i øregangen

Det er ret vigtigt, at Elite Sport sidder helt rigtigt i øret. Ellers lyder de simpelthen ikke godt. Første gang vi satte dem i, var vi alvorligt skuffede over lyden. Der var ingen bas, primært bare en skærende mellemtone. Vi eksperimenterede med forskellige gummidutter, ear gels og vinger, uden det store held.

Vi havde faktisk givet op, men gav det så et sidste forsøg, hvor vi klemte den største ear gel så langt ind i øret, at det næsten var ubehageligt. Så var der lige pludselig fremragende lyd. Musikken står knivskarpt med god balance og ikke mindst en flot bund. Øreknopperne sad samtidig så godt fast, at vinger ikke var nødvendige, selv ikke ved den vildeste workout.

Det er almindeligt, at in-ears er følsomme overfor, hvordan de sidder i øret, og leverer bedst lyd, når de sidder tæt, men ved Elite Sport er det ekstremt. Er man klar over dette, bør det være muligt for alle at mase sig frem til lækker lyd. De fire indbyggede mikrofoner sikrer, at du også får rigtig fin lyd ved telefonsamtaler – selv når du befinder dig i støjende omgivelser, da mikrofonerne sorterer støjen fra.

Jabra Elite Sport
  • Features
  • Lydkvalitet
  • Pasform
  • Brugervenlighed
  • Batterilevetid
  • Pris
4

Sammenfatning

Elite Sport sidder rigtig godt i ørerne og lyder glimrende, når man får mast dem ordentligt på plads. Det er et lille minus, at man skal aktivere venstre øreknop se-parat, men ellers fungerer det helt trådløse design upåklageligt. Med pulsmåling i øret og en utrolig omfattende app er det ikke bare et godt headset til musik men også en genial træningsmakker

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Bluetooth in-ears hovedtelefoner
In ears høretelefoner
jabra elite sport
lydkvalitet
musik og træning

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S