Home » Hovedtelefoner og højttalere » Musik i mesterklasse
Musik i mesterklasse

Musik i mesterklasse

Share

Den musik, der ligger på din computer, kan let flyttes rundt i huset, ja forskellige musiknumre kan endda flyttes til forskellige rum. Alt sammen takket være et smart produkt fra Sonos

Du kender det garanteret godt. Du har rippet hele din musiksamling og lagt den over på din computer. På den måde kan du afspille den i din mp3-afspiller eller på din iPod. Men du ville også gerne kunne dele musikken med vennerne, når du har besøg.

Der findes mange løsninger til at klare den opgave, men der findes næppe nogen, der er så elegant og gennemtænkt som den, Sonos er kommet med. Deres ZonePlayer S5 kombineret med deres ZoneBridge og din iPhone eller iPod Touch giver dig en helt unik måde at håndtere din musik på.

Alt om DATA afprøvede et sæt bestående af to styk ZonePlayer S5 højttalere samt en ZoneBridge. Det er også muligt at nøjes med en enkelt ZonePlayer, men hvis den skal bruges i et andet rum end computeren eller routeren, er det stadig nødvendigt med ZoneBridge og en form for kontroller.

Elegant funktion

Vi fik hurtigt installeret ZoneBridge til vores router og installeret den medfølgende software. Sidstnævnte guidede os igennem opsætningen af systemet, hvilket faktisk bare siger, at den fortalte os, hvornår vi skulle trykke på »connect«-knappen på ZoneBridge.

Herefter spurgte guiden os, om vi ønskede at tilslutte en ZonePlayer, hvilket vi gjorde. Den blev så sluttet til strøm i det rum, vi ville bruge den, og med et tryk på »connect« var den koblet til systemet.

Se også:  Sonos Move [TEST]: Luksuslyd i stereo

Nu kunne vi så navngive den zone, den var sat i og fortsætte til næste enhed. Således kunne vi fortsætte, men da vi kun havde to ZonePlayere, stoppede vi, da zone nummer to var sat op og navngivet.

Fra vores computer startede vi nu den software, der kunne styre hele systemet, og den scannede hurtigt vores harddisk og fandt den musik, som vi havde liggende.

[pt id=’2007168′ size=’large’ link=’file’]

 

Den kunne også se de andre computere på netværket, og hvis musikken på dem havde været delt, ville vi også have kunnet afspille den.

Softwaren var ligeglad med, om musikken var i mp3- eller iTunesformat, den kunne afspille det hele, hvilket var et stort plus.

Vi satte nu programmet til at afspille forskellig musik i de to zoner og så rundt i huset for at nyde musikken.

Normalt så vil vi ikke anbefale trådløs lyd, men vi blev virkelig overraskede over, hvor god lyd ZonePlayer S5 leverede. Der var absolut ingen hakken eller lydudfald, der viste at lyden blev streamet til systemet.

Det er tydeligt at høre, at der er ikke mindre end fem indbyggede Klasse-D digitale forstærkere og fem højttalerenheder inklusiv en subwoofer.

Se også:  Nu er den nye Sonos-app klar - stor opgradering af systemet

Det imponerende var at gå fra et rum til det næste og lytte til et helt andet stykke musik, streamet fra samme computer men til to forskellige højttalersystemer.

Mobil fjernbetjening

Men de positive overraskelser stopper ikke her. For systemet behøves ikke blive styret fra computeren. Det er muligt at købe en controller-enhed, som kan styre systemet, eller endnu smartere, du kan helt gratis downloade en applikation til din iPhone eller iPod Touch, fra hvilken du kan styre systemet.

Sidstnævnte gjorde vi, og i løbet af få minutter havde vi kontrol over systemet via vores iPhone. Her kunne vi stort set alt det, vi kunne fra vores computer.

Vi kunne vælge alt den musik, der var adgang til, og afspille den i de zoner vi havde lyst til. På nuværende tidspunkt var det svært at undgå at være begejstrede.

Musikken var god, betjeningen var let, og mulighederne var store. En af de muligheder, der blandt andet viste sig, var at slå zonerne sammen. På den måde kunne vi afspille samme musik i alle zoner.

Alt i alt var det en skøn oplevelse at bruge Sonos-systemet, og selvom prisen nok er lidt i den høje ende for et musiksystem, så er det stadig billigt, når man tænker på, hvad man egentlig får for systemet.


ZonePlayer S5
  • Funktionalitet
  • Pris
5

Alt om DATA siger

God lyd kombineret med et fantastisk udvalg af muligheder og en meget enkelt betjening gør, at dette system får den højeste karakter i bogen.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Højttaler
musik
musikanlæg
Sonos
Trådløs lyd

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S