Musik i lommeformat

Musik i lommeformat

Share

Halvdårlig lyd i den bærbare skal ikke stoppe dig. Med Terratecs Aureon 7.1 USB har du mulighed for at forvandle lyden i din bærbare til flot surroundsound

Du kender det garanteret godt – lyden i din laptop er ikke noget at råbe hurra for. Det er meget få bærbare computere, der har en bare nogenlunde lyd, medmindre du altså er villig til at investere i en bærbar med Harman Cardon-lydanlæg indbygget.

Men det behøver du nu heller ikke, for med Aureon 7.1 USB har du mulighed for at forvandle din laptop til et veritabelt underholdningscenter med helt op til 7.1 surroundsound-lyd – alt sammen gennem computerens usb-kabel.

Selve Aureon er ret lille, 12×5×1 cm kan det blive til, og vægten er meget lav. Du kan let transportere den rundt med din laptop eller i din lomme.

Genbrug af stik

På oversiden er den udstyret med tre knapper og en indikatorlampe. De tre knapper kan skrue op og ned for lyden samt mute lyden totalt. På bagsiden er den udstyret med fem analoge ud- og indgange samt to digitale porte, og på forsiden er der en udgang og to indgange. Endelig er der en usb-port, som du bruger, når du kobler den til din computer.

Her blev vi så en anelse mistænkelige, for vi manglede helt klart stik. Hvis der skal kobles et 7.1-system til denne lille dims, så skal der altså bruges otte stik, og vi kunne ikke finde så mange.

Se også:  Denon leverer nem trådløs surround til hjemmebiografen

Da der ikke rigtig er nogen manual med til Aureon, måtte vi i stedet kigge på pakken, og her var det faktisk afbildet, hvad vi skulle gøre. Ud af de fem analoge stik på bagsiden havde de fire nemlig dobbelt funktion.

Et stik var til de to forreste højttalere, et stik var til de to surroundhøjttalere, et var til de to bagerste højttalere, og endelig var der et, der skulle bruges til både centerhøjttaleren og subwooferen. Det efterlod et analogt stik, som så kan bruges til indgang for en mp3-afspiller.

Ergo var den eneste mulighed for at slutte otte højttalere til systemet at finde en måde at koble ledningerne fra højttalerne sammen på. Det virkede ikke specielt smart, og vi kunne ikke lade være med at undre os over, hvordan systemet dog skulle kunne splitte lyden op på de rigtige højttalere.

Tilslutningerne på forsiden gav ikke så megen grund til forvirring, for her var der udgang til hovedtelefoner og indgang til to mikrofoner.

Nuvel – vi overvejede længe, hvad vi skulle gøre for at kunne afprøve det såkaldte 7.1-system, og det endte med, at vi måtte en tur til elektronikforretningen og investere i omvendte y-kabler. Så i stedet for y-kabler, der spiller, så skulle vi have kabler, der samler. Det lod sig gøre, og vi satte vores 7.1-system op.

Se også:  Biograflyd er bragende bluf

Ok lyd, men dog kun en tilnærmelse

Vi satte nu vores, noget hjemmestrikkede, system op og satte vores laptop til at afspille. Resultatet var middelmådigt, men da vi så satte det op mod prisen, steg begejstringen en del.

Altså – det er ikke muligt at lave ægte 7.1 surroundsound, når lyden skal gå gennem et usb-kabel ind i en lille boks, der så skal splitte signalet ud på fire porte, der igen skal forsøge at gengive lyden i 7.1. Men når det er sagt, så er det en markant bedre lyd, der kommer ud af den lille laptop, når lyden bliver leveret gennem denne Aureon, men at kalde det for 7.1 er noget af en overdrivelse.

Personligt ville jeg foretrække, at systemet måske bare var et 2.1- eller 4.1-system og så ikke behøvede at dele porte. Jeg tror ikke, at lydoplevelsen ville blive mindre, og faktisk tror jeg, at det ville være muligt at fremstille en mere ægte lydoplevelse.

Men alt i alt fungerer Aureon 7.1 USB rigtig godt, giver en god lyd og er nem at have med at gøre. Samtidig er den rimelig billig, og det gør jo ikke tingene værre, vel?

Aureon 7.1 USB
  • Funktionalitet
  • Pris

Alt om DATA siger

En nem måde at få en mere fyldig lyd på din laptop. Det kan ikke kaldes for ægte 7.1, men det er langt bedre end standardhøjttalerne i din laptop.

3.5
Brugerbedømmelse 0 (0 stemmer)
Sender
Her er den bedste dagspris på:
Terratec Aureon XFIRE 8.0 HD priser
Del denne