Home » Hovedtelefoner og højttalere » Musik holder modet oppe: Danskerne ser optimistisk på 2021
Musik holder modet oppe: Danskerne ser optimistisk på 2021

Musik holder modet oppe: Danskerne ser optimistisk på 2021

Share

Et dramatisk år lakker mod enden og de helt store nytårsbrag er aflyst. Men ifølge en europæisk undersøgelse ser danskerne væsentlig mere optimistisk på fremtiden end mange af vores naboer. Og én ting har vi til fælles: Musik holder moder oppe

“Hvad med nytåret?”, spørger mange sig selv i disse dage. Sonos har i en større undersøgelse taget temperaturen på europæernes nytårshumør her kort inden vi tager afsked med et hektisk år. Danskerne ligger helt i top, både når det gælder forventningerne til 2021 og ønsket om en – trods alt – festlig Nytårsaften. Hele 69% af de adspurgte danskere planlægger en eller anden form for fejring, mens det f.eks. kun gælder for omtrent en tredjedel af briterne.

I skyggen af de omfattende nedlukninger over hele Europa, ønsker hele 88% af europæere at byde det nye år velkommen i helt rolige omgivelser. Og selv om en del nok synes, at de har tilbragt rigeligt tid indenfor i løbet af året, glæder 60% sig alligevel til en aften derhjemme.

Se også:  Dansk musik tilbage på YouTube - Google og Koda har nået en aftale

Ser vi frem mod 2021 er billedet mere broget. Mens europæerne over en bred kam forventer et mere positivt 2021 end året der gik, er der selvfølgelig også bekymring at spore. Hele 67% af briterne ser frem mod det nye år med ængstelse og også italienerne ser bekymret på fremtiden. Igen skiller danskerne sig ud som de mest optimistiske i hele Europa. Hele 77% af os har positive forventninger til, hvad det kommende år vil byde på. Til sammenligning et dette tal blot 57% i Sverige.

Vi bryder ud med et nostalgisk brag

Hele 79% af de adspurgte mener, at musik er med til at holde modet oppe i en ellers vanskelig tid. Forskere fra University of York har undersøgt, hvilken rolle musik spiller for folk, bl.a. under forårets nedlukning.

“Musik skaber oplevelser til en given situation, men samtidig trækker musikken tråde til tidligere oplevelser eller tidspunkter, som vi længes efter. Vores forskning viser, at nostalgisk musik kan øge vores velvære og på den måde være et redskab til at håndtere en svær situation,” forklarer Hauke Egermann, professor på University of York’s Psykological Group.

Se også:  Google fjerner al dansk musik fra YouTube

Sonos’ undersøgelse afspejler denne kærlighed til musik, og netop den velkendte musik vil for mange være med til at markere årets afslutning. Blandt 15 valgmuligheder foretrækker hele 51% af de danske respondenter ABBAs Happy New Year som årets nytårssang – hvilket overgår selv svenskerne (48%). På de følgende pladser kommer Queens I Want To Break Free (36%) og Wham!’s Freedom (20%).

Faktisk er danskerne det mest popglade folkefærd i hele Europa sammen med østrigerne. Hele 70% af de adspurgte danskere foretrækker popmusik til nytårsfesten foran genrer som rock, hip hop, RnB og Dance.

Undersøgelsen er foretaget for Sonos af Opinium Research med deltagelse af over 10,000 respondenter på tværs af hele Europa. Respondenterne er mellem 18 og 80 år med hovedvægt på de 25-40 årige.


TAGS
musik
Sonos

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S