Home » Mus » Musen, der overrasker på flere måder
Musen, der overrasker på flere måder

Musen, der overrasker på flere måder

Share

SteelSeries Sensei mus har før været gennem vores testers hænder, men nu er den så kommet i en ”raw”-version, og den har Alt om DATA naturligvis også kigget nærmere på

Det er ikke alle, der tænker over det, men musen er et utrolig vigtigt tilbehør til computeren. Ud over tastaturet er det den enhed, der er din primære kilde til at betjene computeren med, og specielt hvis du spiller computerspil, er musen af ekstrastor vigtighed. Her kan den hurtigt gå hen og være vigtigere end dit tastatur.

Derfor er det også væsentligt, at musen er god at arbejde med. Den skal ligge godt i hånden, den skal være responsiv og præcis.

SteelSeries specialiserer sig i tilbehør til gameren, men sidste gang vi kiggede nærmere på en SteelSeries-mus, skuffede den på flere punkter. Derfor var vi også lidt forsigtige med at få vores forventninger for højt op til SteelSeries Sensei [RAW].

Stort ord

For en person som undertegnede, der har brugt mere end 30 år på at træne karate, er det lidt underligt at kalde en mus for Sensei – en titel, der normalt kun gives til de meget dygtige trænere, men det er altså navnet, og i raw-udgaven er den udstyret med en gummioverflade, angiveligt for at gøre den bedre at holde fast på, når det går stærkt i spillene.

Se også:  Steelseries Arctis 9 Wireless [TEST]: Super-alsidigt gamingheadset

Som tilfældet også var med forgængeren, er musen let at installere. Når den er tilsluttet usb-porten, skal du bare hente driveren ned fra SteelSeries’ hjemmeside og derefter installere den. Hermed får du både den nyeste driver samt det stykke software, SteelSeries bruger til at programmere deres mus med, SteelSeries Engine.

Det kan måske virke lidt som overkill, for musen er stort set udformet som en standardmus. Bortset fra at den både har to knapper både i venstre og højre side. Og da musen ikke er udformet som en dedikeret højrehåndsmus, kan du med et klik ændre den til at være en venstrehåndsmus.

SteelSeries Engine skal have ros for at være letbetjent og nem at programmere musen i. Klik på en af knapperne, og vupti, så dukker der en menu op, hvori du kan vælge, hvordan tasten skal programmeres. Det kan for eksempel være en makro, en tekstmakro, start af en applikation, eller du kan slå tasten helt fra, hvilket kan være godt i spil.

Dine egne profiler

Der er tre profiler som standard, men du kan selv oprette så mange, du vil, og du kan sætte programmet op til automatisk at starte en given profil, når et bestemt program starter, hvilket kan være rigtig godt, hvis du spiller med meget høje opløsninger på musen, men gerne vil have lidt mere rolige bevægelser, når du bare sidder og skriver eller surfer på din computer.

Se også:  HP Omen Photon Wireless Mouse [TEST]: Kvik og trådløs gaming-mus

På den sjove front har SteelSeries Engine også en statistik, hvor du kan gå ind og se, hvor mange gange du klikker på de forskellige taster på din mus. Det kan altså godt være lidt skræmmende, så personligt slog jeg den hurtigt fra.

De sidste to ting, der skal nævnes her, er den gummibelagte overflade og ledningen til musen. Det er klart fedt, at der er kommet en gummibelagt overflade, det gør musen meget mere behagelig at holde på, men det tager ikke helt følelsen væk af, at det er en billig mus. Den er nemlig stadig meget let. Jeg tror såmænd nok, at det er en robust mus, men det er mere, hvordan den føles. Jeg kunne godt have brugt en mus med lidt mere vægt i.

Ledningen skal også have lidt hug, for den er altså alt for stiv. Hvad er der blevet af de bøjelige stofledninger? Specielt på en gamingmus er det vigtigt, at ledningen er blød og bøjelig. – Her er SteelSeries desværre gået en del på kompromis, måske for at gøre musen billigere, hvem ved. n


Sensei
  • Funktionalitet
  • Pris
4

Alt om DATA siger

»En mus, der ligger godt i hånden, takket være den gummibelagte overflade. Gode programmeringsmuligheder og en meget responsiv mus. Dog er den stadig for let, og ledningen er alt for stiv.«

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
gaming-mus
SteelSeries

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S