Home » Stationær computer » Multitouch og dig
Multitouch og dig

Multitouch og dig

Share

Et eksklusivt smugkig på, hvordan du snart skal bruge
touchskærm på din pc

Der har været megen snak om Microsoft i de seneste år på grund af Vistas forskellige svipsere. Men samtidig har et af firmaets operativsystemer i det stille modtaget megen ros, takket være den gnidningsløse grænseflade, hurtige interaktion og generelle anvendelighed. Det pågældende produkt er Surface, et multitouchsystem, der sandsynligvis er installeret på et hotel eller en lufthavn i nærheden af dig. Et typisk Surfacesystem er en raffineret samling af baggrundsbelyste skærme og skjulte kameraer, der registrerer håndbevægelser. Selve softwaren er en afledning af Windows. Projekterne blev adskilt på et tidligere tidspunkt, men der tales om, at de måske snart skal smeltes sammen igen.

Windows 7 understøtter allerede multitouch, og vi har set multitouch-bærbare fra Dell og HP, der kørte Vista. Vi ville gerne have en fornemmelse for, hvad det er, Microsoft håber, at ambitiøse udviklere har tænkt sig at gøre med Windows 7 og multitouch. Derfor har vi besøgt Microsofts Reading Campus, hvor en HP IQ850 TouchSmart var udstyret med Windows 7 og nogle konverterede Surfaceapplikationer for at vise, hvordan de to projekter kan mødes.

Hvis man har en skærm, der understøtter multitouch, er der nogle ting i Windows 7, der allerede virker fint, selv om driversupport til skærmbillederne undertiden vakler. I Internet Explorer fungerer det allerede, så man kan bevæge sig frem og tilbage gennem sidehistorikken ved blot at berøre skærmen. Det går også hurtigt at zoome. Så er der Windows Live Photo Gallery, der har gestussupport til roterende og zoomende billeder. Det er smart at beskære et område, når man kan gøre det med fingerspidserne.

Se også:  Guide: Sådan gør du dine internet-ting sikre

Rør ved fremtiden

Surfaceapplikationerne springer måske ikke direkte over på pc’en, men de er fine til at vise, hvad Windows 7 kan blive til. Collage er et fotomanipuleringsværktøj, der giver brugeren fuldstændig kontrol over placering, rotation og skalering af en række billeder. Det er hyppigt blevet vist i Surface-demoer og kan fint overføres til den lille skærm. Surface Globe er en fuldstændig gestuskontrolleret version af Microsoft Earth. Man kan styre kameravinklen og zoome, mens man går fra sted til sted, og man får også relevante oplysninger fra nettet til særlig interessante steder.

Da vi prøvede, blev vi mindet om demoen fra CES i Nevada, hvor Steve Ballmer viste en fremtidsvision, hvor vores dokumenter og billeder bliver befolket med lagdelt information, der kommer fra websites, e-mail-databaser, IM-beskeder og højere læreanstalter. Det hele er relevant, takket være søgealgoritmer. Det føles virkelig, som om Surface Globe er ni tiendedele fra at gennemføre sin vision. Alt, hvad applikationen behøver for at nå til vejs ende, er et par gode plugins, så den kan tilpasses brugerens behov for at oprette personlige kort, der kan vise vej til vennernes huse, arbejdspladser, den lokale frisør eller nuværende og fremtidige feriesteder.

Se også:  Har Microsoft stoppet Windows-opdateringer i Rusland?

Det, vi foreløbig har set, har i høj grad blot skullet bevise ideens bæredygtighed. Det er imidlertid ikke kun pc-forhandlere, der arbejder sammen med Microsoft om at forfine deres multitouch-detaljer. Mindst én forhandler er tæt på at indføre et minisystem, der bruger stregkodescanning og multitouch til onlineindkøb af dagligvarer. Det bedste ved de forskellige demoer, vi har set, er imidlertid, at de ikke føles som gimmicks – i modsætning til de fleste af de touchskærmsapplikationer, der findes i øjeblikket. Hver af dem giver en grad af interaktion, som simpelthen ikke kan lade sig gøre med tastatur eller mus – og sammen tyder de stærkt på, at Windows 7 kan lokke multitouch ud i det fri og omsider udnytte teknikken fuldt ud.

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Smugkig: Understøttelse af Multitouch i Windows

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]


TAGS
touchskærm
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S