Test: Multirum uden grænser

Test: Multirum uden grænser

Share

Yamaha relancerer sit originale MusicCast multirum-audiosystem som en trådløs løsning i markedets bredeste streaming-produktprogram fra et enkelt brand

Ligesom adskillige andre producenter af audioudstyr har Yamaha uden tvivl siddet og først undret sig, siden ærgret sig over nye aktørers succes med multirums-lydsystemer. Men nu kan det være nok. På IFA-udstillingen i september 2015 demonstrerede Yamaha, at de vil udfordre først og fremmest Sonos’ dominans, og våbnene skal være et meget bredere sortiment og højere lydkvalitet.

Til det formål har firmaet taget sin MusicCast-teknologi, som blev introduceret tilbage i 2003, støvet den af og integreret den i foreløbig næsten 30 produkter. Udvalget spænder fra kompakte højttalere over lydbarer til surround-grej i alle klasser. Det gør MusicCast til den største satsning på multirums-streaming lige nu.
Kort fortalt er MusicCast Yamahas bud på en multirum streamingteknologi, der kan forsyne op til 10 kompatible produkter i lige så mange rum med trådløse audiosignaler via et almindeligt Wi-Fi-hjemmenetværk.

Se også:  Yamaha YSP-1600/NS SW100 [TEST]: Næsten som ægte surround

Noget af det unikke ved MusicCast er det store antal kilder, som teknologien kan håndtere, samt mulighederne for at linke signalerne på kryds og tværs i et system. Denne fordel er ikke begrænset til digitale signaler. Hvis du spiller vinyl på en pladespiller, som er tilsluttet AV-receiveren i hjemmebiografen, kan du også høre denne musik over enhver anden MusicCast-enhed på det samme netværk.

Yamaha YSP-1600

Med en bredde på en meter er YSP-1600 lydbaren skabt til fladskærme på 50” og opefter. Lydstrålerne fra de 8 små enheder midt på fronten kan styres digitalt og skabe en vis surround-effekt.

Det siger vel næsten sig selv, at systemet styres ved hjælp af en app på en iOS- eller Android-enhed.
Yamaha vil selvfølgelig meget gerne levere en totalløsning, men MusicCast er faktisk et ganske åbent system. Hvis eksempelvis en gæst vil spille noget musik fra sin smartphone i dit hjem, behøver vedkommende ikke blive oprettet på en mere eller mindre besværlig måde. Apple-brugere kan uden videre tilgå MusicCast-enhederne via AirPlay, og Android’er kan bruge Bluetooth, som også gør det muligt at parre trådløse højttalere af ethvert fabrikat og spille på dem.

Starter ved Dåselyd-3
Billige streaminghøjttalere har det med at lyde noget blikagtigt – kvalitet og pris følges som regel ad. Internt taler Yamaha om dåselyd på forskellige niveauer, og MusicCast-sortimentet starter ved Dåselyd-3, som skal angive nogle konkurrenters mellem- eller topklasse.

WX-030 er konstrueret og designet som en streaminghøjttaler, der skal styres fra en smartphone eller tablet.

WX-030 er konstrueret og designet som en streaminghøjttaler, der skal styres fra en smartphone eller tablet.

Del denne