Home » Bundkort » MSI Z87I
MSI Z87I

MSI Z87I

Share

Vi må tage hatten af for MSI for at lave et meget enkelt og rimeligt
stærkt mini-itx-bundkort med imponerende specifikationer uden at tage
overpris for det

Et af vores største problemer med fremkomsten af mini-itx-bundkortet er den høje pris, der altid synes at følge med dem. Efter at have fjernet slots og funktioner synes producenterne at lægge udgiften til bortskaffelse af affald på køberen. Hvis kortene er mindre og har færre komponenter, burde de så ikke være billigere at fremstille?

Vi ved godt, at det ikke er så enkelt – mini-itx-formatet er stadig ret nicheagtigt i sammenligning med ATX-standarden, og der bliver derfor ikke lavet så mange kort, hvilket er med til at holde priserne høje.

At kende noget og at kunne lide det er to meget forskellige ting, og det glæder også altid, når nogle går lidt imod tendensen. Det har MSI gjort med sit Z87I-kort. Det er et mini-itx-bundkort til 1000 kroner, som formår at levere et meget imponerende sæt af ydelser og nogle imponerende specifikationer.

Se også:  MSI Stealth15M [TEST]: Grafikmonster i diskret design

Mindre er mere

Når man tager Z87I ud af dets simple hvide æske, bliver man slået af det meget enkle layout. Her er ingen af RoG’s særlige komponenter – det vil sige kombikort eller ekstra lydkort. Det er blot et lille sort, kvadratisk trykt kredsløb med en stor sokkel til chippen og tilsyneladende stort set ikke andet.

Men hvad skal man da også bruge i en lille spilmaskine? Det har et 3.0 x16 pci-e-slot, et par ddr3 dimm-slots, fuld SATA 6 Gbps-lagerfunktion, USB 3.0-porte og Wi-Fi-kort. Det er ganske veludstyret og er alligevel billigere end Asus’ mesterværk af et bundkort.

Det er langsommere end RoG-kortet, men ikke meget – bestemt ikke nok til at få en til at synes, at de ekstra kroner er givet godt ud. Det kan minde om forskellen på en i5-4670K og en i7-4770K.

Den generelle syntetiske ydelse halter ikke meget bagefter. MSI er på andenplads i alt andet end spiltestene. Det er den eneste skuffelse i testen af Z87I, men man skal anstrenge sig meget for at bemærke forskellen, hvis man ikke har fps-tallene ved hånden. Hvis man ser grundigt efter, kan man finde en grund til at kåre Asus-kortet som vinder, men så skal man også se meget grundigt efter.

Se også:  MSI Cubi [TEST]: En computerbrik til dit daglige arbejde

Det ville være bedre at bruge prisforskellen på et hurtigere grafikkort. Det betyder, at man kan lave en meget økonomisk spilmaskine med dette bundkort på Intel-platformen. Overclocking er nok heller ikke så vigtigt, hvis man satser på en maskine i lille format, og en i5 Haswell (ikke K) er en glimrende partner i det billige system.

Vi må tage hatten af for MSI for at lave et meget enkelt og rimeligt stærkt mini-itx-bundkort med imponerende specifikationer uden at tage overpris for det. MSI kunne have fulgt EVGA’s eksempel og lanceret det til en høj pris, men vi håber, at forbrugerne tager godt imod prisen på 1000 kroner. Det har dette fortræffelige kort sandelig fortjent.


MSI Z87I
  • Ydelse
  • Features
  • Pris
4.5

Alt om DATA siger

Et godt lille bundkort med udmærkede funktioner og imponerende testresultater oveni købet.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Mini-ITX
MSI
Steam

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S