Home » TV » Panasonic TX-55FZ800E [TEST]: Her er billedet justeret helt perfekt
Panasonic TX-55FZ800E  [TEST]: Her er billedet justeret helt perfekt

Panasonic TX-55FZ800E [TEST]: Her er billedet justeret helt perfekt

Share

Hvad dette tv mangler i smart-tv-delen, opvejer det til fulde med et fremragende billede

Vi lever i et meget blandet tv-miljø, hvor vi kan streame 4K-indhold, se tv i full HD-opløsning, Blu-ray film med 4K-opskalering og tv-udsendelser fra før HD-alderen, for eksempel gamle serier og film. Desuden har vi streaming, der drager fordel af den nyere HDR-teknologi. Det skal et moderne tv kunne håndtere med elegance. Og netop denne blandede landhandel klarer Panasonic TX-55FZ800E bedst af alle i denne test.

Årsagen skal findes i den billedprocessor, der styrer skærmen. Den måler på det signal, der kommer ind, og justerer billedet herefter. Det er lidt af en videnskab at gøre det, så alle typer signaler får bedst mulig kvalitet, når de toner frem på skærmen.

Selv med ældre udsendelser, som ikke er i HD, står billedet på dette tv rimeligt – og bedre end hos konkurrenterne i denne test. Det er klarere, og der er større dybde i billedet. Hvis du skifter fra en nyhedsudsendelse til streaming af en film i 4K-opløsning, mærker du ikke så stor forskel på de to billedsituationer, at det på nogen måde irriterer øjet.

Se også:  Samsung har tv-tricks, der får dig foran uden at snyde i spillet

Forskellen er naturligvis tydelig, men TX-55FZ800E håndterer den mindre gode opløsning fra direkte tv så godt, at du ikke oplever det som et kæmpe fald i kvalitet, når du hopper direkte fra en 4K-kilde til almindeligt tv.

Skalerer flot op

Tv’ets evne til at skalere et signal op til 4K er fremragende. Giv tv’et full HD-film, og du kan straks se, at sortniveauet er bedre end hos de øvrige deltagere i testen. Der er flere detaljer i billedets mørke partier, og der er ikke synlige problemer i store, sorte områder. Her kan billedet bliver lidt “blakket” hos mange konkurrenter. Undtagelsen i denne test er LG, der billedmæssigt er på niveau med Panasonic TX-55FZ800E, men LG-modellen koster også lidt mere.

Panasonics fine billedindstillinger medvirker til den fornemme kvalitet. Her har man det professionelle THX Cinema (som også ældre modeller fra Panasonic har). De findes i to varianter: En til normal tv-kigning og en, hvor der bliver skruet lidt op for lyset. Det sidste er en fordel, hvis du sidder og ser tv i lyse omgivelser, for eksempel i en stue, hvor dagslyset brager ind gennem vinduerne.

Se også:  Samsung The Sero [TEST]: Det vildeste der er sket for tv'et i dette årtusinde

Med disse to indstillinger er du stort set dækket ind. Billedet står fremragende uanset, om du ser film eller fodbold. Glem blot de øvrige indstillinger, det bliver for meget farvelade.

Nem opsætning og betjening

Lydmæssigt er Panasonic blandt de bedre i denne test, og der er god fylde på stemmer. Men det er stadig så langt fra, hvad vi synes er acceptabelt – så lydbar er et krav.

Opsætningen og den daglige betjening kører fint hos Panasonic. Det er let at tilgå alt fra streaming til optagelser og apps. Du har ikke helt de samme muligheder og nemme betjening som hos Samsung, der er verdensmester i smart-tv. Men pointen er, at du sagtens kan leve med Panasonics mangler på dette punkt.

Desuden er tv’et ret nydeligt og står særdeles godt fast. Det er da også testens klart tungeste tv, hvilket primært skyldes en virkelig massiv fod.


Panasonic TX-55FZ800E

Product Name: Panasonic TX-55FZ800E

Price: 2200 kr.

  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
4.5

Sammenfatning

Testholdet mener:
Panasonic TX-55FZ800E er testens bedste tv. Med to grundindstillinger opnår du optimal visning uanset kilde og indhold. Billedet skaleres flot op i 4K, og sort står helt sort. Tv’et er nemt at tage i brug og nemt at betjene i dagligdagen.

Fakta:
Producent Panasonic
Navn TX-55FZ800E
Størrelse 55″
Opløsning 4K
HDR HDR10+
HDMI 4 stk.
USB 3 stk.
Energiklasse B
Dimensioner 1228 x 774 x 300 mm
Vægt 27,5 kg
Pris 17.998 kr.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Luksus
Panasonic
tv

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S