Test: MSI GTX 980 Gaming

Test: MSI GTX 980 Gaming

Share

Til lykke med fødselsdagen, gamle ven

det er sjovt at tænke på, at GTX 980 er omkring et år gammel. Det virker ikke som om, det er så længe siden, vi første gang satte den store Maxwell-chip i vores testmaskine og blev blæst omkuld af den uventede blanding af ydelse og effektivitet.

På trods af, at det stadig bygger på de samme 28 nm-transistorer som Kepler-generationen af grafikkort, er det lykkedes Nvidia at finjustere arkitekturen så meget, at man får alle fordelene ved reduceret størrelse – uden at få størrelsen. Man kan forestille sig, hvordan det havde set ud, hvis Maxwell havde fået den 20 nm-litografi, vi forventede. Og man kan forestille sig, hvordan Pascal bliver, når den kommer.

Se også:  Guide: Alt du skal vide om overclocking

Efter et år er 980 stadig et strålende kort, navnlig efter at lanceringen af Fury og Fury X har ført til det første rigtige prisdyk. Nu, da dette fremragende kort er billigere end Fury – og langt billigere end Fury X – er det en fantastisk gpu til en 1440p-gamingmaskine.

Denne gpu er seriøst overclocket, som man kan gøre det med GTX 980, og følges af en 0 dB-køler, som faktisk kun er nødt til at sætte ind ved den højeste gaming-ydelse.

Del denne