Test: MSI GTX 980 Gaming

Test: MSI GTX 980 Gaming

Share

Til lykke med fødselsdagen, gamle ven

det er sjovt at tænke på, at GTX 980 er omkring et år gammel. Det virker ikke som om, det er så længe siden, vi første gang satte den store Maxwell-chip i vores testmaskine og blev blæst omkuld af den uventede blanding af ydelse og effektivitet.

På trods af, at det stadig bygger på de samme 28 nm-transistorer som Kepler-generationen af grafikkort, er det lykkedes Nvidia at finjustere arkitekturen så meget, at man får alle fordelene ved reduceret størrelse – uden at få størrelsen. Man kan forestille sig, hvordan det havde set ud, hvis Maxwell havde fået den 20 nm-litografi, vi forventede. Og man kan forestille sig, hvordan Pascal bliver, når den kommer.

Se også:  Test: Asus ROG Strix GTX 1080

Efter et år er 980 stadig et strålende kort, navnlig efter at lanceringen af Fury og Fury X har ført til det første rigtige prisdyk. Nu, da dette fremragende kort er billigere end Fury – og langt billigere end Fury X – er det en fantastisk gpu til en 1440p-gamingmaskine.

Denne gpu er seriøst overclocket, som man kan gøre det med GTX 980, og følges af en 0 dB-køler, som faktisk kun er nødt til at sætte ind ved den højeste gaming-ydelse.

Lige nu er 1440p imidlertid grænsen for den framebuffer på 4 GB, som GTX 980 har. 4K-gaming er derfor mulig, men kræver for mange kompromiser med dette kort. Hvis valget står mellem dette kort og Fury, må det blive afgjort af økonomi og personlig smag. Fury er hurtigere og har overlegen hukommelsesteknologi, men GTX 980 er billigere og mindre strømslugende.

Se også:  Test: AMD Radeon RX 480 4GB
MSI GTX 980 Gaming

Resume

Pris: 4

4
Brugerbedømmelse 0 (0 stemmer)
Sender
Del denne