Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Motorola Razr 5G: Flot foldemobil kommer kun halvt i mål

Den genfødte Razr-mobil er charmerende på overfladen, men indtrykket falmer, når mobilen foldes ud.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det var et smågenialt træk at genoplive Razr-mobilen – for at sparke døren ind for Motorolas foldbare smartphone. 

Den ikoniske klap-telefon repræsenterede noget af det sejeste, man kunne hive op af lommen og flippe op med fingeren i midten af 00’erne.

At føre designet videre i en topmoderne foldbar smartphone giver øjeblikkelig genkendelse og retro-appeal.

Stilfuldt kvalitetsdesign

Det er faktisk lykkedes ganske flot at omsætte de klassiske Razr-træk til den nye foldemobil.

Motorola Razr 5G er godt nok noget større, tungere og knap så aflang i sit design, men den blanke front med en lille skærm og nedadskrånende bund, hvor de to dele glider sammen, sidder lige i skabet. I lukket stand er det en rigtig lækker enhed, der emmer af kvalitet.  

Skærmen på fronten er selvsagt ikke så stor, som vi er vant til fra en almindelig smartphone, og er desuden skabt i bredt format.

Men den er tilstrækkelig stor til, at du nemt kan tjekke meddelelser samt læse og besvare beskeder.


Du kan også køre apps på skærmen. Nogle er tilpasset formatet, andre vises i beskåret højformat. Det gælder eksempelvis Facebook, Instagram og Sonos.

Det bliver noget småtteri, men er ikke desto mindre fint nok til at give de sociale medier et hurtigt tjek, skifte musik på sine højttalere m.m.

Så langt så godt. I lukket stand er Razr flot, gennemtænkt og vellykket. Det positive indtryk blegner desværre, når du klapper mobilen op. Det er en manøvre, som i sig selv kan give lidt udfordringer. Du kan godt lave enhåndsflippet, men det er ikke nemt. Ofte ender man med at bruge begge hænder.

Problemer på indersiden

Placering af powerknap og fingeraftrykslæser er fin, når mobilen er lukket, men håbløs, når den er åben.

Dertil kommer, at Razr ikke er videre pæn indvendig. De brede metalrammer og store hængsler giver et uelegant look.


Den store bund, der buler ud, hvor de to dele mødes, er samtidig i vejen for, at du kan betjene touchskærmen optimalt, når du eksempelvis vil flippe op fra bunden for at gå til hjemmeskærm eller åbne apps. 

Hængslerne er konstrueret, så mobilen kan lukke fladt, hvilket er fint, men det forhindrer ikke helt, at der kommer støv ind. Der er samtidig mærkbare buler i skærmen, som i øvrigt er af en kvalitet, der ligger et stykke fra markedets bedste.


Det samme gælder mobilens processor, som er taget fra Qualcomms mellemklasse-sortiment. Mobilen har rigeligt med kræfter til almindelig brug, men den er ikke til krævende gaming.

Ét kamera til det hele

En ikke ubetydelig sidegevinst ved den foldbare konstruktion er, at bagsidens kamera kommer om på forsiden, når mobilen er klappet sammen. Det sidder lige under skærmen. Det betyder, at du kan skyde selfies med det stærke hovedkamera. Du skal ikke lade dig nøje med et mere skrabet frontkamera, som det er tilfældet i de fleste mobiler (det skal du til gengæld, når du tager selfies med skærmen foldet ud).


Til andre formål end selfies er kameraets kvalitet og udvalg af funktioner dog ikke ligefrem prangende. I kameraet er der også ansigtsgenkendelse, så man kan logge ind på mobilen blot ved at kigge på den.

Batteriet er småt og klarer knap en dag på opladning. Opladning er samtidig til den sløve side. 

Hvad der folder sig ud, når du klapper den lækre og hundedyre mobil op, er desværre en uimponerende mellemklassemobil.