Home » Mobiltelefon » Motorola moto g100 [TEST]: Mellemklassens nye konge
Motorola moto g100 [TEST]: Mellemklassens nye konge

Motorola moto g100 [TEST]: Mellemklassens nye konge

Share

Her får man lov at smage  på den stærkeste teknologi i en mobil til mellemklassepris

Motorola er på hjemmebane i dette segment. Det er her, det Lenovo-ejede brand har lagt sine kræfter de seneste mange år.

Om nogen ved Motorola derfor, hvordan man skærer en gedigen mellemklassemobil.  

Ydelse i topklasse 

Skimmer man specifikationerne  kunne man foranlediges til at tro, at der var tale om en betydelig dyrere mobil. Især processoren associerer til en højere prisklasse. Snapdragon 800-serien ser man typisk kun i de dyre mobiler. I moto g100 får du imidlertid en Snapdragon 870. På rå ydelse banker mobilen derfor alle i testen, undtagen iPhone SE. 8G ram giver desuden rigelig kapacitet til multitasking, og mobilen har både 5G og Wi-Fi 6, så der er fuld fart på nettet.

Det er en smartphone med kræfter til krævende arbejde og spil. For at få fuld udbytte af den store råstyrke, har Motorola skabt en platform, der gør det muligt at få mobilens billede op i storskærmsformat. Forbind Ready For-docken til dit tv eller din computerskærm og sæt mobilen deri, så kan du sende spil, arbejde, video m.m derop.

Se også:  Motorola edge 20 pro [TEST]: Lover lidt for meget

Det er ikke en ny idé, men det er første gang, vi ser den i dette prissegment, og den fungerer godt.

Du kan slutte mus, tastatur og endda spilcontroller til, så du får en oplevelse, der minder om en rigtig pc eller en spillekonsol.   

Med stort 5000 mAh-batteri er der liv i mobilen længe, selvom den arbejder hårdt. Ved almindelig brug er der snildt et par dages strøm i den. Opladningen er dog blandt de sløveste i testen.

Glinsende plastik

Alt udenom mobilens imponerende motor er af mere moderat beskaffenhed. g100 er skabt i glinsende plastikdesign og er både tykkere og tungere end de andre mobiler i testen. Den er vandafvisende, men har ingen IP-certificering. 

Skærmen er dækket af det noget bedagede Gorilla Glass 3. Den har acceptabel lysstyrke og et udmærket billede. Dog uden helt samme glød som Samsungs. Opdateringshastigheden er helt fine 90 Hz.

Se også:  Den stærkeste teknologi til fornuftig pris: Motorola klar med ny topmobil

Kameraet minder om Samsungs, og moto g100 er da faktisk også tæt på at matche A52 i billedkvalitet. Den leverer fine farver og klarer sig udmærket i svage lysforhold, men der er lidt mere støj og knap så fine detaljer som hos Samsung. Det kan blandt andet skyldes manglen på optisk billedstabilisering. En Time of Flight-sensor bidrager dog til stabil fokus i mørke omgivelser, og der er endda også laserautofokus.

Spurter fra de andre

Det er således et hurtigt og præcist kamera, der også er i stand til at optimere farver og indstillinger via kunstig intelligens. Udvalget af fotofunktioner er stort og inkluderer blandt andet kreative værktøjer til at redigere billeder og videoer, som kan give nogle ret interessante resultater. 

På fronten er ikke mindre end to selfiekameraer – standard og vidvinkel – af ganske fin kvalitet.

Selvom den halter lidt på design, er moto g100 således en ganske solid mellemklassemobil, der tager sejren hjem takket være den usædvanligt stærke ydelse.


TAGS
Motorola

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S