Test: Monokrom printer til det moderate behov

Test: Monokrom printer til det moderate behov

Share

Denne testede laserprinter befinder sig et sted i markedet, hvor den med lige stor sandsynlighed kan stå i foreninger, som den kan være omdrejningspunktet i virksomhedens printgruppe  

Printermarkedet er en broget størrelse, og der findes blandt andet forskellige printteknologier, monokromprintere og farveprintere, specielle fotoprintere, printere til store printopgaver, lynhurtige allround printere og alt i en-printere, der klarer lidt af hvert.

Set i den sammenhæng virker  en printer som HP LaserJet Pro M402dn isoleret set ikke som noget særligt. Det er en monokrom laserprinter, der ikke strør om sig med avancerede muligheder. Dog skal man ikke lade sig narre, det er trods alt en LaserJet, et traditionsnavn om noget indenfor laserprintere.

Find dit behov og vælg
Man får i diverse tv-programmer med ejendomsmæglere altid og med god grund mantraet location, location, location stukket i hovedet.
Det er, eller burde også altid være sådan i it-verdenen, uanset om det er til hjemmebrug eller erhvervsbrug. I den sammenhæng skal man dog snarere stille skarpt på følgende: behov, behov, behov.  

Se også:  Brother MFC-J6930DW [TEST]: Hurtig og fleksibel alt i en-printer

HP LaserJet Pro M402dn vil være et af de produkter, der dukker op, hvis man har en forening eller en virksomhed, der har behov for en prisvenlig monokrom printer til et moderat printbehov.
En af fordelene ved denne laserprinter er ganske øjensynlig, at den ikke fylder ret meget. Den vil derfor være let at placere som arbejdsgruppe-printer ikke så langt fra de brugere, der skal anvende printeren.

Har man brug for scanning og andre udvidede funktioner, er det ikke denne printer, man søger, for det er en printer i ordets egentlige forstand.
LaserJet Pro M402dn har sin force i den ret lave indkøbspris, og der er heller ikke så mange avancerede funktioner at tage stilling til. Den er desuden meget hurtig til sit job, specielt for en laserprinter af denne størrelse. Og så understøtter den, trods det beskedne prisleje, automatisk duplex for udskrift på begge sider af papiret.  

Se også:  Guide: Byg selv en 3D-printer

I drift bruger den også lidt mindre energi end en stor laserprinter, og vi har målt et forbrug, der peakede ved 621 watt i brug. Mens at printeren i dvaletilstand blot bruger 2,8 watt.
Det er ikke en fællesprinter til virksomheden med et stort printbehov. Det anbefalede printbehov angives til at være i intervallet 750 til 4000 print. Den er derfor enten til mindre virksomheder/foreninger, eller til brug i arbejdsgrupper som nævnt.
 
Kvik og sikker printer
Når vi omtaler, at printeren er hurtig, skal det holdes op mod, at HP angiver printhastigheden til at være op til 38 sider i minuttet ifølge ISO/IEC 24734-standarden. Vi har selv printet ud i forskellige formater, og printeren er ret kvik. Det mest imponerende er nok, hvor hurtigt den første side dukker op, HP angiver 5,7 sekunder, det var ikke meget fra at passe i vores målinger.

Del denne