Guide: Lad computeren klare mødeaftalerne

Guide: Lad computeren klare mødeaftalerne

Share

Du får en invitation til et møde i din mailboks. Du ved, at det nok vil kræve nogle mails frem og tilbage at få det indpasset i din kalender. Så du sætter din personlige digitale sekretær på opgaven og svarer med en kopi til Amy@x.ai.

Sådan lyder en ganske almindelig mailveksling mellem to forretningsfolk, hvor den ene har en sekretær, der klarer møder og aftaler. I dette tilfælde er sekretæren imidlertid en computer eller rettere et intelligent computerprogram med det kære navn Amy.

”Hun” (som i øvrigt også kan kaldes Andrew efter smag) kender dine vaner og præferencer og har evne til at forstå og skrive e-mails og professionelt overtage al mailkorrespondance om mødetilrettelægning, uden at du behøver gøre noget som helst.

Arbejder stille i baggrunden
Amy er udviklet af den dansk ledede teknologivirksomhed X.ai, der har adresse i New York. Der er ingen særlige indstillinger eller opsætning af Amy. Det eneste, du behøver at gøre, er at fortælle Amy skriftligt om dine ønsker på almindeligt engelsk og så huske at cc’e hende i din mail. Så overtager Amy tråden og finder forslag til tid og sted for møder og andre aftaler. Hun lærer lynhurtigt og bliver bedre, som tiden går.

Til venstre kommer der en forespørgsel på et møde. Svaret til højre leveres af den virtuelle sekretær Amy, der også noterer mødetidspunktet i ”chefen” Michaels kalender.

Til venstre kommer der en forespørgsel på et møde. Svaret til højre leveres af den virtuelle sekretær Amy, der også noterer mødetidspunktet i ”chefen” Michaels kalender.

Amy er hverken en app, et plug-in program, en online service eller anden traditionel platform, der forudsætter installation eller andre formaliteter. Hun arbejder stille i baggrunden.
”Du skal ikke kunne mærke, at hvis du og jeg for eksempel vil aftale et møde, og jeg cc’er til Amy i vores e-mail korrespondance, at det er en robot, der står for at organisere alt det praktiske,” forklarer Dennis Mortensen, der er administrerende direktør i X.ai.

Se også:  Retro-programmer: Tag på besøg i fortiden

”Vi kalder det ”invisible software”.  

Skal have menneskeforståelse
”Jeg fik ideen i 2012 efter at have planlagt og arrangeret 1019 møder, hvoraf 670 blev ændret eller flyttet mindst én gang, før de kom på plads,” røber Dennis Mortensen.
”Det var et enormt besvær, og jeg tror enhver, der har prøvet det, har leget med tanken om en måde at slippe lidt lettere fra det på.”

Siden IBM’s supercomputer Watson slog menneskelige verdensmestre i paratviden, har softwareudviklerne for alvor fået øjnene op for kunstig intelligens og programmer, der kan forstå menneskelig kommunikation og gå ind på lige linje med virkelige personer, der kommunikerer sammen.
Men en personlig digital assistent som Amy forudsætter, at softwaren kan forstå de meddelelser og den kommunikation, der er typisk for forretningsfolk, der e-mailer til hinanden.

Se også:  Guide: Konfigurer din egen Chromebook
Del denne