Home » Andet » Mød lægen online – 2020 gav boom til videokonsultationer
Mød lægen online – 2020 gav boom til videokonsultationer

Mød lægen online – 2020 gav boom til videokonsultationer

Share

Fremtidens venteværelse er måske en app. Over fire gange så mange mødte op i den digitale konsultation i 2020, viser tal fra Region Syddanmark

Corona-pandemien satte for alvor skub på vores nye digitale vaner. Alene i Region Syddanmark steg antallet af videokonsultationer mellem læger og patienter fra 2400 til 11.000. Det er 4,5 gange så mange video-møder fra 2019 til 2020.

Tallene stammer fra regionens ambulante psykiatriske behandling. For mange patienter har det simpelthen været mere trygt at tage samtalen med lægen via et onlineopkald fremfor et fysisk fremmøde. Kontakten foregik via appen Mit Sygehus.

”Ved pandemiens udbrud reagerede vi hurtigt, og startede alle ambulante afdelinger op med video via Mit Sygehus. Det var nødvendigt for at få en ny og mere brugervenlig løsning for patienterne,” forklarer Malene Anni Lagoni, konsulent hos Telepsykiatrisk Center.

Se også:  Computer kan fortælle om man dør af corona
Nem booking i appen

Via onlinesamtalerne kan patienterne på distancen få sig en snak med lægen om medicin, mulige bivirkninger og generelt om hverdagen. Et opkald tager højest 10-15 minutter, forklarer en af de tilknyttede læger, Tinett Martesen Overgård fra Psykiatrisk Afdeling Middelfart.

”I Mit Sygehus er det nemt at booke konsultationer, og det samarbejder med vores patientjournalsystem. Alt det lavpraktiske fungerer bare. Jeg har ikke haft en eneste patient, der ikke synes, det var nemt,” siger Tinett Martesen.

For patienterne er appen og videoopkaldene et godt alternativ til fysisk fremmøde i en geografisk stor region. Med de virtuelle møder undgår mange patienter at løbe ind i de nuværende corona-restriktioner for at forhindre smitte, og med de hurtige opkald kan lægerne tage flere konsultationer.

Se også:  Corona sætter jobbet på distance – firma lukker kontoret

Videokonsultationer forventes fremover at blive et værdifuldt supplement til det fysiske fremmøde.


TAGS
corona
videomøde

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S