Motorola Moto Z [TEST]: Modulær mobil fra Motorola

Motorola Moto Z [TEST]: Modulær mobil fra Motorola

Share

Klask et ægte Hasselblad-objektiv på din smartphone, eller gør den til en lille projektor i et snuptag. Moto Z er det første rigtig velfungerende bud på en modulær mobil 

Det er forsøgt før, men aldrig med held – at skabe en modulær smartphone, der via add-ons kan udvides på forskellig vis.
Moto Z er det mest ambitiøse bud på en modulær mobil hidtil, og det første der lykkes.

Gedigen Android-mobil

Vi vil ikke gå så meget i detaljer med selve mobilen, da den efterhånden har en del måneder på bagen, men helt grundlæggende er der tale om en Android 7.0-mobil med 5,5” knivskarp Amoled-skærm i QHD-kvalitet.

I vores benchmark viste den en ydelse, der er på niveau med mange af de aktuelle topmobiler, og kameraet kan ligeledes konkurrere med de stærkeste rivaler.

Se også:  Nu kan du printe Polaroid-fotos direkte fra mobilen

Der er lige lovlig meget spildplads omkring skærmen – det virker nærmest lidt flabet, at man har valgt at spilde plads på et Moto-logo mellem fingeraftrykslæser og skærm. Men mobilen er velskabt, og i kraft af sit utrolig slanke og lette design er der plads til, at man kan have moduler bagpå, uden at den virker abnormt stor.

Utrolig nemt

Det skal være nemt at bruge modulerne, ellers gider man det ikke, og det var (blandt meget andet) her LG fejlede med deres halvhjertede G5 fra sidste år. Med Moto Z kunne det ikke være nemmere. Bagsiden af den velvoksne Android-mobil er magnetisk og forsynet med elektroder for at skabe forbindelse med modulerne. Så det er sådan set bare at klaske et modul bagpå, så er det klar til brug med det samme.

Se også:  Billige Motorola-mobiler med store batterier og stærke kameraer

Til denne test blev vi forsynet med en power pack fra Incipio, der forlænger batterilevetiden til cirka det dobbelte samt en højttaler fra JBL, der forbedrer mobilens lyd ganske betydeligt, men dog ikke nær så meget som en lille Bluetooth-højttaler til samme pris ville være i stand til. Mest interessant er dog kameramodulet fra Hasselblad og projektormodulet, som Lenovo selv står bag.

Del denne