Home » Mobiltelefon » Mobiltelefoner vs. tablets vs. Chromebooks – hvem er bedst?
Mobiltelefoner vs. tablets  vs. Chromebooks – hvem er bedst?

Mobiltelefoner vs. tablets vs. Chromebooks – hvem er bedst?

Share

Ydelse
Igen en kategori, der afhænger af den aktuelle hardware; hver kategori har enheder i den lave og den høje ende. Hvis du bruger under tusind kroner på en tablet, kan du ofte forvente nogle hårrejsende langsomme responstider. Hvis du i stedet giver 17.000 kroner for en iPad Pro, får du et langt mere levende interface. Billigere telefoner og billigere Chromebooks har det samme problem: De er for svage, og deres formål er at se godt ud på billeder. Det gør en stor forskel, når man skal leve med skærme med lavere opløsning, ringere processorer og for lidt ram.

Lad os derfor se på den tunge ende. Benchmarks hjælper ikke, fordi vi deler dem op i tre separate verdener for at gøre vurderingen mere holistisk. Der findes ingen super-Chromebook. Selv Pixel Slate med alt praleriet er ingen super-tablet, og de bedste Android-telefoner har også deres svagheder. Den seneste generation af iOS-enheder er – uanset hvad man mener om folkene bag og deres filosofi – langt de kvikkeste og mest tilfredsstillende stykker mobil hardware, og selv om en iPhone er sej, er det den A12X Bionic-processor, der ligger i 2018-udgaven af iPad Pro, som de andre skal slå.

Vinder:
Tablet

Pris
Du glade, hvor er telefoner dog dyre. Og det ser ud til, at de bliver endnu dyrere. Det gælder ikke dem alle – der kommer en konstant strøm af nye mærker fra Kina, som synes at bryde grænserne uden at nedbryde købernes økonomi. Men generelt er telefoner langt dyrere, end de burde være, fordi de for det første er statussymboler og kun for det andet er funktionelle. Det har i det mindste én fordel: Pengestrømmen er med til at finansiere en lyst til innovation, som skubber teknologien fremad.

Se også:  Lenovo lancerer billig børnevenlig tablet

Den egentlige konkurrence her står mellem de to andre kategorier, og vi er nødt til at træffe et valg. Man kan få meget, meget billige tablets, men priserne på Chromebooks er forbløffende, når man tager i betragtning, at de faktisk er rigtige computere, i hvert fald hvis man ser bort fra det begrænsede operativsystem. De enheder, der skraber bunden, er ikke altid vinderne, men eftersom vi formentlig altid ville foretrække en 11”-Chromebook fremfor en vaklende 8”-Android-tablet, er der kun ét fornuftigt valg. Husk dog, at hvis man ser sig for, kan man få rigtige Windows-laptops til samme pris som en billig Chromebook – og så kan man gøre mere.

Vinder:
Chromebook

Og vinderen er mobiltelefonen

Chromebook var da en god ide. Google så rigtigt, da firmaet lancerede en enhed med lavere hardwarestandarder og et styresystem, der nærmest tvinger brugeren online. Det er en oplagt måde at binde folk til Googles tjenester på, men det må dog med, at nyere fremskridt har gjort Chrome OS mere fleksibel og brugbar som en enkeltstående enhed. Den har vundet de fleste kategorier i denne subjektive test, men vinder den generelt? Nej.

Det gør tabletten heller ikke. Tiden er gået, men der er faktisk kun ét godt tabletmærke at få. Vi har styret uden om pc-tablets, men vi lægger dem i samme kategori som Android-tablets. Ingen af dem har endnu ramt rigtigt, og pc-tablets er strengt taget blot laptops i forklædning. Vores vinder er mobiltelefonen. Du har brug for en telefon. Den telefon ligger i din lomme, har forbindelse med denne verdens viden og kan underholde dig i timevis, uanset hvor du måtte befinde dig. De to andre kategorier kan prøve deres bedste, men de kan alligevel ikke konkurrere med disse enestående egenskaber.

TAGS
Chromebook
smartphone
Tablet

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S