Home » AOD Pro » Virksomheder ignorerer truslerne fra mobiltelefoner
Virksomheder ignorerer truslerne fra mobiltelefoner

Virksomheder ignorerer truslerne fra mobiltelefoner

Share

Mobile enheder er den største trussel mod virksomhederne under corona-pandemien – mener virksomhederne selv. Alligevel går de på kompromis med sikkerheden, viser en ny undersøgelse

Selvom 40 procent af de adspurgte virksomheder i en ny undersøgelse anser mobile enheder som den største IT-trussel mod deres forretning, er 45 procent af dem alligevel gået på kompromis med sikkerheden på de mobile enheder for at “få arbejdet gjort” – som for eksempel at nå en deadline eller opfylde et produktivitetsmål.

Det viser det nye Verizon Mobile Security Index 2021.

Ifølge rapporten er samtidig næsten en fjerdedel (24 procent) af virksomhederne gået på kompromis med sikkerheden i forbindelse med tiltag, der skal modvirke de begrænsninger corona-pandemien har medført.

Næsten halvdelen (49 procent) af de adspurgte virksomheder oplyser, at hjemmearbejde under pandemien har påvirket deres IT-sikkerhed.

Virksomhederne er med andre ord blevet mere sårbare og åbne for cyber-kriminelle i bestræbelsen på hurtigt at få etableret hjemmearbejdspladser.

Se også:  Utallige nyhedssider over hele verden var nede (opdateret)
Værst for de små og mellemstore

Over halvdelen af de adspurgte (52 procent) siger, at små og mellemstore virksomheder i højere grad udgør et mål end større virksomheder. Alligevel er 59 procent af de små og mellemstore virksomheder gået på kompromis med sikkerheden. 78 procent erkender, at de bør tage sikkerheden på mobilenheder mere alvorligt.

Af de adspurgte virksomheder er 72 procent bekymrede for misbrug af enheder. En del af problemet skyldes, at mange virksomheder kæmper for at udvikle en “acceptable use policy” (AUP) – 57 procent har slet ikke nogen.

Mere digital overgang

“Pandemien har udvirket et globalt skift i den måde, organisationer fungerer på. Mange har sat ekstra skub i deres digitale transformation og justeret arbejdsmodeller for at imødekomme hurtigt skiftende behov hos både medarbejdere og kunder,” siger Sampath Sowmyanarayan, Chief Revenue Officer, Verizon Business.

”Mens virksomhederne har været optagede af andre ting, har de cyberkriminelle set en masse nye muligheder for at slå til. Det øgede antal hjemmearbejdspladser og stigningen i brugen af mobile enheder har ændret trusselsbilledet, og virksomhederne har derfor behov for at justere deres mobile sikkerhed for at beskytte sig selv og dem, de arbejder for.”

Se også:  Denne spyware kan ikke bremses
Ændret for altid

Pandemiens indvirkning på arbejdsstyrken vil få en varig betydning, vurderer Verizon. Ifølge rapporten forventer et stort flertal af de medvirkende virksomheder (70 procent), der har øget graden af hjemme- og distancearbejde, at dette vil falde igen efter pandemien. Men samtidig pointerer 78 procent, at niveauet dog stadig vil være højere end før. Samlet set forventer virksomhederne, at antallet medarbejdere, som arbejder hjemmefra eller på distancen, vil lande på cirka halvdelen (49 procent).

Resultaterne i rapporten er baseret på en uafhængig, global undersøgelse af 856 medarbejdere med ansvar for køb, håndtering og sikkerhed.


TAGS
mobiltelefoner
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S