Home » Spil » Mobilspil og AR gør gaming til en del af din hverdag
Mobilspil og AR gør gaming til en del af din hverdag

Mobilspil og AR gør gaming til en del af din hverdag

Share

Med AR-teknologien kommer spillene at snige sig ind i selv de mindste sprækker af din hverdag. Det forudser en ny rapport fra Ericsson ConsumerLab, som stiller skarpt på de tendenser, der kommer til at præge fremtidens spilforbrug

Ifølge DR’s medieforskning er gaming nu mere udbredt end trykte medier, og ser man på danske unge udgør gaming 10 pct. af deres medieforbrug. Men hvordan ser det ud, hvis vi kigger fem år frem?

I en ny rapport, der er repræsentativ for 676 millioner mennesker, stiller Ericsson ConsumerLab skarpt på de tendenser, der kommer til at påvirke gaming i fremtiden. Her er AR en af de stærkeste tendenser, der ikke alene kommer til at spille en langt større rolle i spil, men også i vores hverdag generelt.

AR bliver en del af hverdagen

Næsten hver anden (48 pct.) svarer, at de vil bruge AR på tværs af forskellige medietyper i løbet af de næste fem år. 45 pct. af gamerne svarer, at de er interesserede i at bruge AR-briller til at se tv og video, og næsten lige så mange vil bruge AR til at indrette deres hjem. Så i takt med at vi begynder at vænne os til brugen af AR i ting som spil, kunst og film, bliver vi også mere åbne for anvendelsen af teknologien i andre aspekter af hverdagen.

”Når AR-spil flytter ud i vores fysiske omgivelser og omdanner vores dagligdag til en spilplatform, som eksempelvis Pokémon Go gjorde, ændrer det vores liv dramatisk. I takt med at AR driver udviklingen i spilverdenen, vil andre aspekter af vores liv også påvirkes. Man kan fx sagtens forestille sig, at ens supermarkedsbesøg bliver en spiloplevelse, hvor man via mobil og AR kan nedsætte spildtiden i køen med en sjov spiloplevelse, hvor man kan spille sig til rabat på indkøbet,’’ forklarer Anders Erlandsson, Senior Advisor hos Ericsson.

Se også:  Her kan du se CS:GO Major: Stor turnering rykker fra TV2 til dansk streamers kanal

Den nye rapport opridser syv tendenser inden for gaming:

1. Gaming bliver mere populært, men opfattes ikke som mere vigtigt

Gaming er større end nogensinde før, stærkt drevet af udbredelsen af spil på mobilen. Men selv om spil globalt set udgør 26 pct. af den generelle tid brugt på medieforbrug, svarer kun 23 pct., at de ser gaming som meget vigtigt, hvilket gør den til den lavest prioriterede af de opstillede mediekategorier. Det er aldersgruppen mellem 25 og 34 år, der opfatter gaming som mest vigtig – til trods for at teenagere spiller mest.

2. Forbrugerne er åbne for flydende grænser mellem spil og virkelighed

Undersøgelsen viser også, at forbrugerne er meget interesserede i, at virtuelle elementer forbliver synlige i virkeligheden efter, et AR-spil eller en AR-oplevelse er slut. Halvdelen af forbrugerne mener, at vedvarende objekter er et vigtigt element i denne form for spil.

3. Gaming bliver mere socialt

Selvom måden vi spiller gradvist ændrer sig og måske umiddelbart kan virke mere asocial, så vil forbrugernes forventninger til spils sociale aspekter kun blive højere. Knap en fjerdedel af PC- og konsol-spillere svarer, at de spiller flere multiplayer-spil i dag, end de gjorde for fem år siden. 20 pct. af dem forventer også, at de vil spille flere multiplayer-spil de kommende fem år.

Se også:  Nu skal medarbejdere på industrigulvet til at gå rundt med AR-briller
4. 10 pct. står for halvdelen af al gaming

Næsten halvdelen af al den tid, der bliver brugt på gaming verden over, bruges af blot 10 pct. af de mest entusiastiske gamere. Generelt set er det stadig 16-24-årige drenge, der spiller mest. Her er det hele 90 pct., der spiller mindst én gang ugentligt.

5. Fra joystick til smartphone: Forbrugerne foretrækker at spille på mobilen

Ifølge forbrugernes egen vurdering vil spil på mobile platforme blive mere udbredt i fremtiden. I 2023 forventer hele 54 pct., at de vil spille spil på mobilen ugentligt, hvilket er en stigning på 12 pct. siden 2013. Omvendt vil udbredelsen af spil på computeren falde med 8 pct.

6. AR er populært, men endnu ikke virkelighedsnært nok

Fire ud af ti AR-gamere svarer, at de mener, at oplevelsen vil blive bedre, hvis spillene bliver mere fordybende, AR-brillerne er billige, og hvis AR ikke sluger for meget af mobilbatteriet. Samtidig mener syv ud af ti, at AR åbner op for en helt ny spiloplevelse, og næsten ligeså mange svarer, at de tror, det vil ændre måden, vi spiller på i fremtiden.

7. Gaming rykker ud af teenageværelset

Selvom de fleste stadig foretrækker at spille derhjemme, tyder det på, at gaming vil rykke mere og mere ud af hjemmet og ud i virkeligheden. To ud af tre (66 pct.) svarer, at de også gerne vil spille, når de er uden for hjemmets fire vægge.


TAGS
AR
augmented reality
Gaming

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S