Home » Mobiltelefon » Mobilregningen løber løbsk for danske skirejsende
Mobilregningen løber løbsk for danske skirejsende

Mobilregningen løber løbsk for danske skirejsende

Share

Over halvdelen af de danskere, der rejser på skiferie, har oplevet at få en ekstra mobilregning efter en ferie i udlandet. Det viser en ny undersøgelse, som analysebureauet Wilke har lavet for teleselskabet 3.

Netop nu nyder mange danskere skiferien i udlandet. Men ifølge en ny undersøgelse fra Wilke, så har 56 procent af de danskere, der rejser på skiferie, oplevet at få en ekstra mobilregning efter en ferie i udlandet. Samtidig angiver 30 procent af de adspurgte, at de næsten ikke bruger mobilen i udlandet på grund af de høje udlandstakster. Hos teleselskabet 3, der med konceptet 3LikeHome har droppet roamingafgifterne i USA, Hongkong og det meste af Europa, har man følgende kommentarer til undersøgelsen:

”Tallene viser, at danskerne gerne vil bruge mobilen på skiferien, men begrænses af frygten for ekstraregninger. Og det synes vi, er ærgerligt. Derfor droppede vi de høje roamingtakster for snart to år siden. Og selvom EU-kommissionen fra næste år afskaffer taksterne i Europa, så vil vi stadig være et skridt foran. Vi har nemlig inkluderet flere oversøiske lande, bl.a. USA, i vores koncept. Og uden at sige for meget, så kan vi snart løfte sløret for endnu en nyhed, der vil glæde vores kunder på rejsen,” siger David Elsass, direktør for privatmarkedet hos 3.

Se også:  Stor test: Her er de fem bedste mobilabonnementer i 2020

På forkant med EU-reglerEU-kommissionen vedtog sidste år nye regler for roamingpriser, som angiver, at forbrugerne fra juni 2017 skal betale det samme for at bruge mobilen i de øvrige EU-lande, som de gør derhjemme. 3 har imidlertid en ambition om at være på forkant med reguleringen af markedet. Og det kommer 3’s kunder til gode på årets skiferie.

”Vi ved, at mobilen er rigtig vigtig for danskerne. Især på skiferien, hvor de fleste gerne vil bruge apps til at tjekke de seneste sne-prognoser og måle fart og distance på pisterne. Mange vil også gerne dele udsigten fra skiliften på Snapchat og Instagram. Derfor betyder det meget for os, at vi kan give vores kunder tryghed og frihed til at bruge mobilen på rejsen. Også på de mest populære skidestinationer i og uden for Europa,” fortæller David Elsass.

Udvalgte resultater fra undersøgelsen blandt danskere, der rejser på skiferie:
Har du oplevet at få en ekstra mobilregning efter en ferie i udlande t?
Ja: 56 %
Nej: 44 %

Om undersøgelsen
• Undersøgelsen er gennemført i Wilkes webpanel Wilke Wisdom
• Undersøgelsen er gennemført i perioden 21.01 til den 28.01 2016
• Undersøgelsen er gennemført repræsentativt fordelt blandt danskere over 18 år. Der er gennemført i alt 2.772 interviews, hvoraf 524 har angivet, at de skal på skiferie eller har været på skiferie i løbet af de sidste fem år.

Se også:  3 åbner for 5G og skruer ned for 3G

Om 3LikeHome
• Med 3LikeHome kan 3’s privat- og erhvervskunder bruge deres smartphone i USA, Singapore, Puerto Rico, Amerikanske Jomfruøer samt det meste af Europa til samme pris som i Danmark.
• 3LikeHome omfatter i alt 28 lande: Amerikanske Jomfruøer, Belgien, Cypern, England, Finland, Frankrig, Grækenland, Holland, Hongkong, Irland, Italien, Liechtenstein, Luxembourg, Malta, Nordirland, Norge, Portugal, Puerto Rico, San Marino, Schweiz, Singapore, Skotland, Spanien, Sverige, Tyskland, USA, Wales og Østri g.
• Med 3LikeHome kan man surfe løs med den mængde data, man har inkluderet i sit abonnement – dog højst 10 GB, samt ringe og sende SMS’er til alle danske numre.

• 3LikeHome dækker:
o Trafik på alle netværk i de pågældende lande, ikke kun 3’s netværk
o Modtagelse af kald og opkald til danske numre
o SMS/MMS til danske numre
o Op til 10 GB i op til 30 dage af gangen. Data forbruges fra den datamængde, der er inkluderet i kundens abonnement
o Opkald til udenlandske numre koster almindelig udlandstakst


TAGS
3
abonnement
datatrafik

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S