Mobilopladning  bliver løs på tråden

Mobilopladning bliver løs på tråden

Share

Udviklere og producenter har længe eksperimenteret med trådløs opladning af mobiler, tablets og forskellige andre småapparater. Men det er endnu ikke lykkedes at nå frem til en fælles standard

Trådløs opladning giver mulighed for at oplade din smartphone uden at rode med netadaptere og USB-stik. I stedet skal du bare lægge din smartphone, tablet eller andet på en trådløs opladerplade, og så går opladningen i gang.

Det kræver dog, at din enhed er forberedt til trådløs opladning. Du kan ikke smide enhver mobiltelefon oven på en trådløs opladerstation og så håbe på, at det fungerer. Opladerstationen skal sættes i en stikkontakt eller i en USB-port, og netop dette faktum har fået Phil Schiller, der er vicepræsident for Apple World Wide Marketing, til at tilkendegive, at trådløs opladning – efter hans vurdering – er mere kompliceret end praktisk i de fleste situationer. Derfor giver Apples iPhone-modeller heller ikke umiddelbart denne mulighed.

To systemer – samme forbrugere
For ikke så lang tid siden kæmpede flere systemer om verdensstandarden, men feltet er nu skrumpet til to duellanter, der hver for sig støttes af sammenslutninger af stærke og betydningsfulde producenter. Det er på den ene side Wireless Power Consortium (WPC), der går ind for en standard, der kaldes Qi, og på den anden side står ærke-rivalen A4WP, der satser på det såkaldte Rezence-interface, der også nyder solid opbakning fra navnlig amerikansk industri.

Se også:  Sådan holder du mobilbatteriet i god form

Del denne