Mobilen på skibakken: Mænd kører om kap, kvinder tager billeder

Mobilen på skibakken: Mænd kører om kap, kvinder tager billeder

Share

Skisæsonen er begyndt, og forude venter Europas skiområder på tusindvis af danskere. Men en skiferie er ikke kun røde kinder, fart under fødderne og varm kakao – danskerne udnytter i høj grad deres smartphone til at forstørre og forlænge oplevelserne på pisterne. Det viser en aktuel undersøgelse fra Telia og YouGov.

Når danskerne trækker i det varme tøj og spænder skiene under støvlerne, så vælger næsten 7 ud af 10 – og markant flere kvinder end mænd – at tage deres smartphone med ud i sneen.

”Vores smartphones er blevet en integreret del af ferieoplevelsen – også på skituren. Det kan vi blandt andet se på den mængde data, der i uge 7 og 8 bruges af danskere på ferie i Norge, Sverige, Østrig, Frankrig og Italien,” siger privatkundedirektør i Telia, Christoph Nørgaard.

Se også:  IP-Standarden forklaret ...

Som den vigtigste årsag til at have mobilen med på pisten eller løjpen angiver næsten 3/4 (74 %) af de adspurgte, at de gerne vil kunne ringe efter hjælp, hvis uheldet skulle være ude.

Derudover værdsætter især kvinderne muligheden for at tage billeder på turen – måske et smukt skilandskab, en selfie på toppen af bakken eller et foto af ungernes leg.

Tre gange så mange mænd som kvinder nævner, at de bruger mobilen til at måle tophastigheder og distancer. Måske af samme grund bruger lidt flere mænd end kvinder også mobilen til at uploade fotos og statusopdateringer på Facebook og andre sociale medier ude fra pisterne.

Se også:  Tillykke til iPhone! Apples mobil fylder 10 år
Del denne