Home » Energi » Mobilen oplades gennem luften: Xiaomi klar med “ægte” trådløs oplader
Mobilen oplades gennem luften: Xiaomi klar med “ægte” trådløs oplader

Mobilen oplades gennem luften: Xiaomi klar med “ægte” trådløs oplader

Share

Fra flere meters afstand kan du fylde strøm på din mobil, dit smartur eller din højttaler. Xiaomis nye Mi Air Charge-oplader kan betyde, at vi måske i fremtiden kan slippe helt for ladekabler

Den type trådløs opladning, der er tilgængelig i dag kræver, at enhederne du lader har fysisk kontakt med opladeren. Du er således nødt til at lægge dem fra dig, ovenpå opladeren, mens der lades.

Med Xiaomis nye Mi Air Charge-teknologi kan du frit gå med mobilen i lommen eller i hånden, mens der lades. Den kan lade fra flere meters afstand. Det er muligt takket være avancerede sensorer i både oplader og mobil. De holder styr på nøjagtig hvor mobilen befinder sig.

Med stor præcision kan strømmen derfor sendes til mobilen. Millimeter-smalle bølger fra opladerens 144 små antenner oveføres via såkaldt beamforming-teknologi. I mobilen modtages de af 14 antenner, som omsætter dem til elektricitet.

Se også:  Xiaomi klar med en bærbar hjemmebiograf

Slut med ladekabler

Opladningen sker med en kraft på 5W. Det er ikke imponerende (Xiaomis stærkeste smartphones har 120W kablet opladning). Men da man ikke skal lægge mobilen fra sig og vente på, at den oplader, vil hastigheden formentlig ikke betyde det store. Når det gælder smartwatches vil det være en stor fordel at man ikke skal tænke på at tage uret af, når det skal oplades. Du kan beholde det på om natten for at måle din søvn, samtidig med at det oplades.

Perspektiverne er ret store og Xiaomi forestiller sig da også, at teknologien kan være med til at eliminerer det væld af ladekabler mange har liggende i dagligstuen i dag. Til gengæld ser det så ud til at vi må finde plads til en ret stor kassen. Mi Air Charge-opladeren er en velvoksen sag, som det ses nedenfor.

Se også:  Redmi 9 [TEST]: Kinesisk prisbasker

Xiaomi står selv bag et bredt udvalg af både mobiler, tablets, smartwatches samt højttalere og diverse smart home enheder, og de vil alle kunne drage nytte af den nye teknologi i fremtiden.

Hvornår vi ser den første Mi Air Charge-oplader og de første produkter, der kan udnytte den er dog endnu ikke helt klart. I deres pressemeddelelse skriver Xiaomi “in the near future” …

 


TAGS
Mobilopladning
opladning
xiaomi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S