Home » Sikkerhed » Beskyt mobilen mod snagen
Beskyt mobilen mod snagen

Beskyt mobilen mod snagen

Share

Freedome er en helt ny type produkt i F-Secures sortiment, som kan beskytte ens personlige oplysninger og skjule ens færden for både it-kriminelle og efterretningstjenester

I de seneste år har vi set flere og flere eksempler på, hvordan både it-kriminelle og efterretningstjenester overvåger og indsamler vores personlige oplysninger, når vi er på nettet. Hidtil har forbrugere, med en kritisk holdning til dette, måtte benytte tjenester eller software fra mindre kendte leverandører. Løsninger, som ofte ikke har været særligt brugervenlige og uden garanti for privatliv eller lovlighed.

Som det første kommercielle it-sikkerhedsfirma lancerer F-Secure nu Freedome, der beskytter mod ufrivillig registrering og indsamling af personlige og private data. Freedome kan også stoppe annoncørers indsamling af informationer om os og vores færden på nettet.

Freedome gør det endvidere muligt for brugerne at vælge, hvor i verden deres IP-adresse skal komme fra. Tjenesten samler ingen oplysninger om brugerne, som er 100 procent anonyme – også over for F-Secure.

Overvågning, anonymitet og privatlivsbeskyttelse på nettet er i stigende grad på dagsordenen og skaber velbegrundet bekymring. Edward Snowdens afsløringer har vist, hvordan efterretningstjenesternes overvågning af borgerne er på tværs af landegrænser. Kriminelle stjæler vores private oplysninger og identitet, mens annoncører og mediegiganter som Google og Facebook samler langt flere mængder af informationer om os og vores interesser, end vi aner.

Se også:  Google klar med stort sikkerhedsløft for børn under 18 år

“Vi er blevet vant til at betale for vores digitale livsstil med vores private oplysninger. Og vi accepterer en udbredt overvågning, som vi slet ikke kender omfanget af. Det mener vi er forkert. Vi er en virksomhed som elsker teknologien, og vi tror på et sikkert, åbent og demokratisk internet. Med Freedome tilbyder vi vores brugere kontrol over hvem, de udleverer deres privatliv til”, siger Michael Toftegaard, chef for F-Secure i Danmark og Norge.

Freedome inkluderer:

1. Krypteret opkobling: Freedome tilbyder en krypteret opkobling til internettet, som sikrer, at ingen uvedkommende kan opfange vores kommunikation samt de steder vi surfer, fordi Freedome benytter VPN-teknik.

2. Beskyttelse mod registrering og profilering: Når vi surfer på nettet, opsamler cookies informationer om, hvor vi bevæger os, og hvad vi interesserer os for. Oplysningerne bruges af internet sites og apps til at skabe en profil af netop dig. Freedome blokerer denne aktivitet, så annoncører ikke kan få fat på denne information om os.

3. Fortrolighed over landegrænser: Når vi går ind på et site registrerer det vores IP-nummer, som fortæller, hvor i verden vi kommer fra. Sammen med anden information kan det give annoncører, it-kriminelle og efterretningstjenester et klart billede af, hvem vi er, og hvor vi befinder os. Med Freedome kan man selv få kontrol over hvilket land, det ser ud som, at man surfer fra. Det betyder også, at man kan få adgang til tjenester, som er blokeret i udlandet, selv om man er ude at rejse (f.eks. dr.dk).

Se også:  Google klar med stort sikkerhedsløft for børn under 18 år

Fordi Freedome er en tjeneste, som tager brugernes privatliv alvorligt, indsamler F-Secure naturligvis ingen informationer om brugerne. Man behøver ikke registrere sig og appen henter ingen informationer fra brugerens smartphone eller tablet. Freedome-brugeren er helt anonym – også for F-Secure.

App’en skal være brugervenligt skruet sammen. Der findes kun én knap at klikke på: Tænd eller sluk. Freedome opererer i skyen, hvilket betyder, at den ikke optager plads på telefonen samt altid er opdateret og fungerer, uanset hvilken browser man benytter.

Freedome er allerede tilgængelig for Android og iOS. Første uge er den gratis at benytte og derefter koster servicen 25,00 kr. om måneden, eller 235,00 kr. for et års abonnement for en enhed (der er yderligere rabat for flere enheder).

En særlig udgave til virksomheder med central styring af politikker på tværs af de mobile enheder, som virksomhedens medarbejdere bruger, er også på vej.


TAGS
anonymitet
F-Secure
Privatliv

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S