Home » Sikkerhed » Mobil (u)sikkerhed
Mobil (u)sikkerhed

Mobil (u)sikkerhed

Share

VI lægger en større og større del af vores arbejds- og privatliv på mobilen. Men hvad gør vi for at beskytte den?

Der går jeg så og er så glad for min mobiltelefon. Den er faktisk mere end bare min mobiltelefon, den er mit forlængede kontor. Med et tryk på en knap synkroniserer min mobiltelefon op mod mit arbejdes mailserver, og samtidig bliver min kalender og kontaktdatabase også synkroniseret.

Dagen og ugen igennem, er det min telefon, der fortæller mig, hvornår det er, jeg har møder, hvor jeg skal hen, og hvem jeg skal mødes med. Den sladrer om, hvem der ringer, og med et tryk på en knap kan jeg se mine egne notater om de folk, jeg skal mødes med.

Lyder det skønt? Det er det også, og det, at jeg kan synkronisere min telefon, uanset hvor jeg er, bare der er et mobiltelefonnetværk i nærheden passer mig fantastisk. Jeg kan også surfe på nettet og oven i købet bruge min mobil til at finde vej med, hvis jeg skulle komme hjemmefra uden min gps.

Nu er problemet så bare, at jeg har deltaget i et par sikkerhedsmøder rundt om i Europa i løbet af foråret, og her har det samstemmende lydt, at der, hvor de forventer, at de fleste datatab og lignede kommer til at finde sted i fremtiden, er på mobiltelefonfronten.

De fleste af os er blevet ret gode til at beskytte vores computere mod computervirus, spyware, malware og så videre. Men hvor mange af os har egentlig gjort noget som helst for at beskytte vores mobiltelefon?

Se også:  Guide: Her er 10 gode råd til sikkerhed, når du rejser

Når jeg kigger rundt om i min omgangskreds, bruger folk flittigt deres mobil. De skriver sms’er på den. Vi er mange, der også sender mails fra den, vi har vores billeder liggende på den, og vi har som regel alle informationer på vores venner og bekendte på dem.

En hurtig quiz, og nu ikke noget med at snyde og tænke eller kigge i din mobil: Hvad er telefonnummeret på din bedste ven? Eller på dine forældre? Du kan det ikke vel? Du er vant til at klikke på navnet i mobilen og så bare ringe op derfra. Det er ikke for at gøre mig selv bedre, for jeg har det på samme måde – jeg kan heller ikke huske folks telefonnumre.

Privat og arbejde

Hører du, som jeg, til blandt de personer, hvor mobilen også er en ting, du bruger i forbindelse med dit arbejde, ja, så er det ofte også virksomhedsdata, der ligger på den, og pludselig bliver din mobiltelefon både et hul i dit privatliv og i dit arbejdsliv.

For hånden på hjertet. Hvad har du gjort for at sikre den?

Jo – der er en pinkode på simkortet, det ved jeg godt. Men den skal du jo kun bruge, hvis din mobil har været slukket. Og i mange tilfælde kan du sagtens bruge alt andet end telefonfunktionen uden at taste den kode ind.

Se også:  Hvor skadelig er 5G og mobilstråling?

Hvor mange har en pinkode til selve telefonen? Ikke ret mange vel? Jeg kender ikke nogen, udover mig selv, der faktisk har en pinkode på mobilen.

Men selv det er ikke ret god beskyttelse. Hvis du mister, eller får stjålet, din mobiltelefon, så er det en smal sag at få brudt den kode og få fat i alle dine data. Misbruge dit simkort og eventuelt få hul igennem ind til dit arbejdes servere. Skræmmende, ikke?

Sikkerhedsvirksomheder står i kø med sikkerhedsløsninger til mobiltelefoner, men jeg kender endnu ikke nogen, der bruger dem (heller ikke mig selv, men det er fordi, der ikke findes nogen til min iPhone). Så hvad gør vi? Hvordan sikrer vi os mod datatab som følge at tab/tyveri af mobiltelefonen?

Jeg er tilbøjelig til at give sikkerhedsfirmaerne ret – fremtidens største kilde til datatab bliver mobiltelefonen, og jeg håber meget, at vi snart ser løsninger, der effektivt kan beskytte vores lille mobile vidunder – for hvem kan dog undvære den?

Hvad med dig? Gør du nok for at beskytte din mobil og det følsomme indhold du måtte have liggende på den? Skriv din mening i kommentarfeltet herunder.

[pt id=’2007233′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Lars Bennetzen chefredaktør”‘]

Lars Bennetzen, chefredaktør


TAGS
mobil
mobilsikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S