Home » Bærbar computer » Mobil business-bærbar med begrænsninger
Mobil business-bærbar med begrænsninger

Mobil business-bærbar med begrænsninger

Share

EliteBook Folio 1020 G2 giver dig business-features i ultrakompakt design. Men mobiliteten har sin pris

Der findes et væld af kompakte bærbare på markedet, som er nemme at have med, når man vil surfe lidt på nettet eller nyde underholdning på farten. Få lever dog op til de hårde krav, der stilles til en seriøs business-computer.

Med EliteBook Folio 1020 G2 har HP imidlertid forsøgt at forene business-features med et ultramobilt computerdesign.

Bundsolid bærbar
At computeren kan klare nogle knubs, er væsentligt, hvis du arbejder med den på farten. Vigtigt arbejde kan gå tabt, hvis den går ned undervejs.

HP EliteBook Folio 1020 har været igennem omfattende militærtest for at sikre, at den overholder de strenge MIL-STD-krav. Det betyder, at den tåler stød, rystelser, fugtighed, tryk og ekstreme temperaturer.

Om det så rent faktisk holder stik, testede vi ikke, men at den er solidt designet, er der ingen tvivl om. Da den er skabt i aluminium og magnesium, er den samtidig utrolig let.  

Styr på sikkerheden
Sikkerhed er også af stor betydning i en business-computer. Her har HP heller ikke sparet.

Maskinen er udstyret med fingeraftrykslæser, så du kan logge hurtigt og sikkert ind, og den har selvkrypterende harddisk, så ingen kan få fat i dine filer. Derudover er den forsynet med BIOS-beskyttelse og flere andre sikkerhedsforanstaltninger.

Se også:  7 stærke råd før du køber en dyr bærbar pc

Mærker trykket  
På trods af den beskedne størrelse har HP forsøgt at gøre EliteBook Folio 1020 G2 til et effektivt arbejdsværktøj.

Den er udstyret med spildsikkert og bagbelyst tastatur i fuld størrelse, som er ganske behageligt at skrive på, omend tasterme er klemt lige lovlig tæt sammen.

Mest bemærkelsesværdigt er touchpad’en – eller ForcePad’en, som HP har valgt at kalde den. Den, der har stiftet bekendtskab med en nyere MacBook, har sikkert allerede gættet, hvad der her er tale om – en touchpad, som kan registrere, hvor hårdt du trykker. Selvom det kræver noget tilvænning, så gør det visse handlinger nemmere og kan i længden lette navigationen.  

Lyden leveres af et par udmærkede højttalere foran skærmen og der er noise cancelling mikrofon, som sammen med det indbyggede HD-webkamera og medfølgende konferencekalds-software giver gode vilkår for videosamtaler.

Mangler muskler
Der mangler ikke pixel på den lille 12,5” touchskærm, som har QHD-opløsning. Udover at være skarp, leverer den også et flot og farvestærkt billede med fine betragtningsvinkler.

Der er 8 GB ram og 256 GB ssd-lager til rådighed. Processorkraften leveres af en Intel Core M5Y51-processor på 1.1 GHz (max turbo frekvens på 2.6 GHz), og den er maskinens svage punkt. For det er altså lige i underkanten, hvis man vil foretage sig andet end at skrive, gå på nettet og til nød arbejde med lettere billedbehandling.

Se også:  HP Envy X360 [TEST]: Her får du det hele til rigtig god pris

Er behovene ikke større, er det selvfølgelig fint, men ret ærgerligt, hvis du havde tænkt dig at bruge maskinen til større powerpoint-præsentationer, videoredigering eller lignende.
Alle de smarte features, den er udstyret med, er ikke meget bevendt, hvis kræfterne ikke rækker til det, du vil arbejde med. Til gengæld er maskinen næsten lydløs og har batteri til en hel dag.
 
Fuld af forbindelser
Forbindelser er ikke en mangelvare. Der er sådan cirka alt, man kan forlange, endda NFC samt kablet internet og analog skærmforbindelse (via en adapter).

Det eneste, man kunne brokke sig over, er, at kortindgangen er microSD, hvilket begrænser mulighederne for at overføre fotos fra et kamera.  

Ikke for alle
EliteBook Folio 1020 G2 er rig på gode business-funktioner. I forhold til dens størrelse er det overvældende, hvor mange features man har formået at klemme ind i den.
Prisen er dog høj, og manglen på kræfter gør, at den kun vil appellere til dem med moderate behov.


HP EliteBook Folio 1020 G2
  • Features
  • Ydelse
  • Skærm
  • Batterilevetid
  • Pris
3.5

Alt om DATA siger:

Designet er utrolig let og lækkert, og når det kommer til funktioner, er det svært at finde mangler. Den begrænsede computerkraft gør dog, at den diskrete maskine ikke vil være tilstrækkelig for alle.
Pris: Fra 13.999 kroner

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
business
Bærbar
HP

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S