Home » Bærbar computer » Mobil bærbar med aftagelig tabletdel og god skærm
Mobil bærbar med aftagelig tabletdel og god skærm

Mobil bærbar med aftagelig tabletdel og god skærm

Share

Afdæk tre forskellige brugsscenarier med samme 11,6″ bærbare computer. Meget mobil, rimelig ydelse og en god skærm

Hvis fleksibilitet står højt på ønskesedlen, og den bærbare computer helst skal være let at tage med sig rundt, så er den her omtalte bærbare/tablet kombination et bud på en løsning.

MEDION AKOYA P2214T MD99430 er en alsidig Windows 8.1 enhed. Det er en traditionel bærbar, når der er brug for det. Ønsker man at se film eller bare vil bruge touchskærmen uhindret, så kan skærmen vippes 300 grader bagover. Endelig er der tale om en selvstændig tablet, der kan hægtes af og bruges som sådan.

En anden måde at betragte kombinationen på er som værende en tablet med tilhørende keyboard-dock med den lille finesse, at der er en ekstra funktionalitet indbygget.

Den hybride bærbare vil være at finde til salg i danske ALDI-forretninger fra lørdag d. 27. september til en pris af 2999 kroner.

Mange muligheder, enkelte bemærkninger

MEDION AKOYA P2214T MD99430 kombinerer flere funktioner til en pris, der ser rigtig stærk ud. De samlede brugsmuligheder kombineret med prisen er trumfen ved denne bærbare enhed, dertil kommer de gode ting såsom skærmen. Selv om keyboard-docken har et par enkelte ting, man godt kan kommentere, så virker helheden interessant for brugeren, hvor det først og fremmest er mobilitet, og ikke så meget ydelse der er i fokus.

Da der er tale om en 11,6″ bærbar, er dimensionerne selvsagt beskedne. Det er ret let at få plads til den i en taske. Tykkelsen i bærbar tilstand er relativt beskeden i omegnen af 23 mm, mens den samlede vægt på 1,7 kg ligger lidt højere, end hvad sammenlignelige “rene” bærbare i samme størrelse ofte ligger på.

Vægten fordeler sig med 860 gram på keyboard-docken og 840 gram for tabletten. Ved man, at man ikke får brug for tastaturdelen, kan man også efterlade den hjemme. Det vil dog naturligvis gå ud over batterilevetiden, da såvel tablet som keyboard-docken har sit eget indbyggede batteri. Det er således også muligt at oplade hver enhed separat.

Styrken ved MD99430 er helt klart, at man både får en tablet og en bærbar computer i én enhed. At den så også kan anvendes i stand-mode, er et ekstra krydderi. Her sørger skærmens hængsel/dock for, at tastaturet holdes væk fra underlaget på en plan overflade.

Tabletten skilles relativt let fra keyboard-docken ved, at man hiver i en skyder. Selve dockdelen, hvor tabletten er docket, har dog en lille brist. Flytter man rundt på MD99430 i åbnet tilstand, føles det, som om hængslet ikke er fast. Hængslet fejler ikke noget, der er derimod et vis slør i docken, således at tabletten kan vippe lidt frem og tilbage, når den er placeret i docken.

MD99430 er udført i plastic, hvor bagsiden af tabletten og indersiden af keyboard-docken har et børstet titaniumsfarvet look, der tager sig ganske nydeligt ud. Tabletten er i sig selv 10 mm tyk. Ved håndtering har man et godt greb om tabletten.

Den har en indbygget firkernet processor med en TDP på 7,5 watt, 4 GB ddr3-ram og 64 GB flash hukommelse. Tabletten har et fint udvalg af tilslutninger i højre side af enheden, her er der en microUSB 3.0-port, en microHDMI-ud samt en microSD-kortlæser til SD/SDHC og SDXC-hukommelseskort.

Her på siden findes også tænd/sluk knappen og en lille skyder, der anvendes til at slå automatisk skærmrotation fra. På oversiden af tabletten er volumenkontrol samt en knap, hvormed man skifter lydprofil. Der er også et 3,5 mm multi-lydstík til mikrofon/headset. Det gode ved MD99430 er, at netværksdelen understøtter 802.11ac Wi-Fi standarden. Der er ligeledes Bluetooth 4.0.

Tabletten har et 11,6 ” AHVA-panel med en skærmopløsning på 1920 x 1080 pixel. Der er 10 berøringspunkter, og touch fungerer fint. Skærmen er lysstærk, billedkvaliteten er god med gode betragtningsvinkler. Farver gengives levende, der er kun en ulempe, det er, at den er følsom overfor indkommende lys på grund af den blanke overflade. Skærmen er samlet set et af de største plusser ved denne bærbare – et rigtigt aktiv.

Keyboard-docken har indbygget harddisk på 500 GB, og der er to ekstra USB 2.0-porte. Keyboard-docken er nydelig at se på, den er dog ikke fuldstændig vridningsstabil. Tastaturet er i sig selv glimrende for størrelsen, tasterne er forholdsvis store, de har en forholdsvis lang vandring og en semiblød feeling. Det, der kan irritere ved tastaturet, er, at tastatur bagpladen har det med at gynge med, når man går til tasterne.

Touchpad/clickpad er stor, når man tager størrelsen af MD99430 i betragtning. Den fungerer godt til curser-bevægelser og multitouch-operationer. Den føles dog undertiden lidt for let at aktivere ved et uheld. Touchpad kan deaktiveres, når man skal skrive – det giver god mening.

MD99430 understøtter Dolby Home Theather med muligheden for at ændre lydkarakteristika, efter hvilken form for lydkilde der anvendes. Lydkvaliteten gennem højttalerne er typisk for en tablet, selvom der er enkelte formildende kvaliteter. Lyden mangler dybde og bas først og fremmest. De forskellige lydmodes hjælper lidt med til at få det bedst mulige resultat. Bruger man headset, er lyden langt mere kraftfuld og energisk og med en bedre bas.

Samlet set tilbydes der en række forskellige brugsmuligheder, der er tilstrækkeligt med lagring og tilslutningsmulighederne er gode. Skeler man til prisen, så ødelægger de små skønhedsfejl ikke den samlede oplevelse.

Ydelsen

MEDION MD99430 er udstyret med en firekernet Intel Celeron N2940 processor på 1,83 GHz, hvor hastigheden kan øges til 2.25 GHz, hvis det er nødvendigt. Hyper Threading understøttes ikke.
Grafikken klares af Intels HD Graphics, der i denne konfiguration har en maksimal dynamisk frekvens på 854 MHz. Intels Quick Sync-teknologi understøttes, det er også muligt at tilslutte en ekstra skærm til MD99430.

Ydelsen er forståeligt nok i den beskedne ende af skalaen, men processoren er stærk nok til, at man kan klare de opgaver, man kommer ud for i hverdagen, hvad enten det er surfen, kontorprogrammer, eller hvad man nu vil få tiden til at gå med på farten. Underholdning klarer den også fint, i det hele taget er det en fin lille computer/tablet til lettere opgaver.

Vi har målt ydelsen med SiSoftware Sandra 2014 i den CPU-aggregerede test scorer MD99430 19.00 gops (giga operationer per sekund). Det er en beskeden score sammenlignet med processorer, der ikke er low voltage, men Celeron N2940 er dog det hurtigste medlem af pågældende processor-serie lige nu.

PCMark 7 endte med et resultat på 2579 PCMarks, hvilket egentlig er ganske pænt for en lille enhed som denne.

Hastigheden for drevene blev blandt andet målt via HD Tune Pro 5.50. For det 64 GB store flashdrev viste det en gennemsnitlig læsehastighed på tværs af hele drevet på 78,8 MB/s. I filtesten var den sekventielle læsehastighed på 124,9 MB/s, mens den sekventielle skrivehastighed var 43,9 MB/s. Den gennemsnitlige søgetid var 0,36 ms.

Den 500 GB store harddisk i keyboard-docken nåede en gennemsnitlig læsehastighed på tværs af hele drevet på 83,4 MB/s. I filtesten var den sekventielle læsehastighed 104.6 MB/s ved brug af standard-indstillinger, mens den sekventielle skrivehastighed var 99,6 MB/s. Den gennemsnitlige søgetid lå på 18,0 ms.

Flashdrevet har en ret god læsehastighed, mens skrivehastigheden ikke er noget videre at skrive hjem om. Den traditionelle harddisk klarede sig jævnt godt.

Endelig har vi også målt batterilevetiden via Powermark. Der blev kun målt på batterilevetiden i bærbar tilstand, hvor MD99430 kunne trække på begge batterier. Her blev batterilevetiden 5 timer og 3 minutter i den balancerede test, som består af web-browsing, video, spil og tekstbehandling. Mens batteriet i den mere afslappede produktivitets test varede 7 timer og 35 minutter. Det er acceptable tider, selv om vi havde håbet på mere.


AKOYA P2214T MD99430
4.5

Alt om DATA siger

MD99430 er en lille bærbar computer/tablet kombination, der samlet set leverer rigtig meget brugsværdi for pengene.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Akoya
AKOYA P2214T
MD 99430
MD99430
medion

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S