Home » AOD Pro » Nu bruges mixed reality-briller til reparationsopgaver i stor dansk virksomhed
Nu bruges mixed reality-briller til reparationsopgaver i stor dansk virksomhed

Nu bruges mixed reality-briller til reparationsopgaver i stor dansk virksomhed

Share

Mixed reality, som blander virtual reality og virkelighed, bruges nu til reparation af ventilationssystemet hos Novozymes. Dermed sparer virksomheden tusindvis af kroner til teknisk assistance

Mixed reality, hvor man blander virtual reality med virkeligheden, har sparet Novozymes for store udgifter til reparation af virksomhedens ventilationssystem.

Når en virksomheds ventilationssystem står af, kræver det ofte tilkaldelse af en specialist for at få det repareret. Den eksterne hjælp og tabt arbejdsfortjeneste kan koste tusindvis af kroner hver gang.

Microsofts Hololens 2-briller

Men Novozymes har siden oktober sidste år samarbejdet med facility management-leverandøren Coor om at skabe en digital løsning på problemet. Her har Coors serviceteknikere på Novozymes’ faciliteter i Bagsværd, Lyngby og Kalundborg testet Microsofts HoloLens 2-briller med mixed reality.

Brillerne lægger et digitalt ekstra lag af information på reparationsopgaver, som en servicetekniker normalt ikke kan udføre alene. Det kaldes også augmented reality, når det foregår med et håndholdt apparat. Det ekstra lag kan være for eksempel være instruktioner, brugsanvisninger eller 3D-hologrammer.

Se også:  Ensom i verdensrummet

”Vores erfaringer viser, at vi med mixed reality kan løse facility management-opgaver med det samme og uden bekostelig hjælp fra eksterne specialister. Den ekstra hjælp kan vores tekniker nemlig få via sine HoloLens-briller, hvor en specialist kan se med og assistere opgaveløsningen. Brugeren kan tilmed se videoer og specifikke manualer og reparationsanvisninger,” fortæller Thomas Fog, som er divisionsdirektør for Integrated Facility Management og Property hos Coor i Danmark.

På de tekniske anlæg, hvor HoloLens-brillerne anvendes, har det ifølge Coor reduceret antallet af Novozymes’ vagtudkald med hele 40 procent, forbedret responstiderne med 20 procent og reduceret miljøbelastningen med 44 kilo CO2 (mindre kørsel).

Stort potentiale i teknologien

Der har i mange år været tale om, hvordan virtual reality og varianten mixed reality kunne udnyttes af virksomheder. Den praktiske anvendelse bliver mere og mere almindelig, og Novozymes ser da også et større potentiale i teknologien.

Se også:  HP Reverb G2 [TEST]: Mød dine medmennesker i en skarp virtuel verden

”Med Coors hjælp, og ved selv at teste HoloLens-brillerne, har vi fået øjnene op for mixed realitys potentiale – ikke bare her og nu, men også på lang sigt. Det er en meget alsidig teknologi, der kan bruges til stort set alle slags opgaver, og der er ingen tvivl om, at dette er en revolution indenfor facility management,” siger René Jacobsen, der er Head of Facility Services EMA hos Novozymes.

Han påpeger, at næste skridt er at udvide HoloLens-brugen til opgaver på køle- og ventilationsanlæg, vagtservice om aftenen og Novozymes Lab med laboratorieudstyr, der kræver hyppig service.

HoloLens skal også gøre Coors facility management-arbejde enklere, bedre og billigere for andre virksomheder. Servicegiganten forventer at udbrede HoloLens over de næste 2-3 år til 50-100 kunder. Det vil betyde en effektivisering og store millionbesparelser – nærmere i omegnen af 7,5 millioner kroner om året, anslår Coor.


TAGS
Hololens
Mixed Reality
MR
virtual reality
VR

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S