Home » Netværk » MiWire RouDem CAT6 [TEST]: Hurtigt internet på håbløse adresser
MiWire RouDem CAT6 [TEST]: Hurtigt internet på håbløse adresser

MiWire RouDem CAT6 [TEST]: Hurtigt internet på håbløse adresser

Share

Selv i Danmark, der regnes som et af verdens mest digitale lande, er der mange steder, hvor det kan være en kæmpe udfordring at få en brugbar internetforbindelse. Nu kan dansk teknologi levere op til 10 gange højere datahastigheder fra et svagt mobilnet

I Danmark kan en rigtigt hurtig internetforbindelse til private brugere have en downloadhastighed på op til 1 gigabit i sekundet (1 Gbps). Det giver rigelig kapacitet til en surfende, spillende og streamende, opkoblet storfamilie.

Sådan en forbindelse kræver aktuelt en form for kabel – coax eller optisk – og et tæt befolket område, før et teleselskab kan se nogen fornuft i at investere i den nødvendige infrastruktur. Hvis man kun har mulighed for noget så oldnordisk som fastnettelefoni, kan man hos YouSee få tilbudt et dataabonnement på op til 10/1 megabit med garanti for det halve – 5/0,5 Mbit. Formedelst 239 kr./måned!

Hvad så med mobilt bredbånd – internet via mobiltelefonnettet? Det kan absolut være en mulighed, men vi ved vist alle, hvordan mobiltelefoni kan variere i kvalitet. På en god dag kan vi med YouSee og en topmobil som Xperia 1 tænde 4G+-symbolet her på adressen og få Speedtest til at vise mere end 300 Mbps download. Men jo længere afstand der er til en sendemast, desto langsommere bliver forbindelsen. Hvor langsom? Nogle gange helt ned til totalt ubrugelig.

Se også:  4G er langt fra dødt: 3 moderniserer hele netværket
Du er ikke alene

Vores egne erfaringer med sløvt internet er især indhentet på det ikoniske Svinkløv Badehotel i vandkanten ved Jammerbugten i Nordjylland. Det er forbudt at tale i mobiltelefon inden døre, og det forbud bliver håndhævet. I øvrigt indebærer det en straf i sig selv at forsøge, for mobildækningen ved denne del af Jammerbugten er så elendig, at man kan opleve konstante udfald og glemme alt om e-Boks.

Der kan siges meget fornuftigt om at parkere den digitale sutteklud, men ifølge David Fleischer er omkring 200.000 danske adresser i samme situation som Svinkløv Badehotel. Så er det mindre idyllisk, når en digital tilværelse skal hænge sammen i hverdagen.

Se også:  4G er langt fra dødt: 3 moderniserer hele netværket
Med indbygget GPS og kompas plus Google Maps er RouDem-enheden altid klar over, hvor den er, og hvilken antenne den modtager mobilsignaler fra.

Med indbygget GPS og kompas plus Google Maps er RouDem-enheden altid klar over, hvor den er, og hvilken antenne den modtager mobilsignaler fra.

David er serieiværksætter og CEO i virksomheden MiWire, som står bag det såkaldte RouDem-produkt. Det er en kombination i en enkelt enhed af en retningsbestemt mobilantenne og et modem (router) med såvel trådløst Wi-Fi som kablet netværk.

Retningsbestemt antenne

MiWire lover, at deres RouDem-enhed kan give en op til 10 gange bedre internetforbindelse end et almindeligt trådløst modem eller hotspot. Den opnåelige forbedring afhænger dog af flere forudsætninger. Først og fremmest skal det tilgængelige signal være forholdsvis dårligt. Hvis man allerede har en downloadhastighed på f.eks. 70 Mbps, som er maksimum hos YouSee og flere andre udbydere, skal man ikke sætte næsen op efter 700 Mbps, men være tilfreds med det, man har. MiWire understreger endvidere, at RouDem bør placeres udendørs og så højt, som det er praktisk muligt. Den kommer med et monteringsbeslag til en standard 38 mm antennemast, så man får en god undskyldning for at lade den afløse en gammel tv-tagantenne med rustne beslag.

MiWire RouDem CAT6
  • Ydelse
  • Rækkevidde
  • Brugervenlighed
  • Features
  • Pris
4.5

Dommen

»MiWire RouDem er noget så usædvanligt som et unikt netværksprodukt, der tilmed er udviklet og produceret i Danmark. RouDem henvender sig til en ikke ubetydelig brugergruppe, som af tekniske eller økonomiske årsager er afskåret fra at have hurtigt internet i deres hjem eller firma. En rimelig pris og veludbygget support er også med til at sikre vores anbefaling.«

Pris: 4995 kr.
Produkttype: Retningsbestemt mobilantenne med indbygget modem
Båndbredde: Op til 300 Mbps
Frekvensbånd: 2,4 GHz
Antenner: 2 (retningsbestemt og rundstrålende)
Porte: 1 x 100 Mbps LAN (PoE)
Strømforsyning: 48 V DC/500 mA (strømnet)
Batteritid: Op til 8 timer
Mål (D x H): 335 x 80 mm (uden beslag)
Vægt: 1,8 kg (uden beslag)

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
4G
MiWire
Mobilt internet

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S