Home » Bærbar computer » Misundelse på ny
Misundelse på ny

Misundelse på ny

Share

Nyeste skud på stammen af HP’s linje af prestige notebooks har været en tur forbi redaktionen. Prisen er høj, men det er blæreværdien også

Skal det være eksklusivt, når der skal anskaffes bærbar computer har HP’s Envy-serie slået sig op på netop at levere eksklusivitet i metermål.

Alt om Data fik for ikke så lang tid siden det sidste skud på misundelsesstammen, en funklende ny HP Envy 14-1090eo, ind på redaktionen. Prisen er ikke for enhver; 14.000 kroner en enkelt krone fraregnet, vil med garanti sortere de fleste af os fra som potentielle købere.

Ingen letvægter

Der er ikke lavet revolutionerende om på konceptet, genkendelsesværdien er høj, og det er materialevalget også. Det er anvendt børstet aluminium til chassiet, hvilket giver et gedigent udtryk.

Bygningskvaliteten er igen intet mindre end imponerende. Med dens 2,36 kilo ikke er den ikke decideret tung, men der er dog blot tale om en 14,5″ bærbar.

Ses der på specifikationerne, er der heller ikke tale om nogen letvægter, Envy14-1090eo er med sine 13.999 kroner det dyreste medlem i Envy 14-familien. Det er faktisk muligt at erhverve misundelse for godt 4.500 kroner mindre, end hvad denne topmodel byder på.

Smart i en fart, tak

Hvad får man så, hvis man investerer i den Envy14-1090eo? Jo, heldyrket luksus med tilhørende muskler. Det kan diskuteres, om denne bærbare computer er pengene værd krone for krone, når de fornuftige sygekassebriller tages på. Smider man brillerne igen, er man ligeglad, i hvert fald indtil pengene er trukket på dankortet.

Se også:  Radeon VII vs. RTX 2080 Super vs. RTX 2080 Ti [TEST]: Hvilket 4K-grafikkort er bedst?

En del af prisen kan tilskrives den virkeligt lækre LED-skærm, der brillerer med en fantastisk opløsning på 1.600×900 pixels i 16:9-format. Den står knivskarpt og gengiver skærmbilleder på en levende og engageret facon.

Hvis ikke det havde været fordi, at skærmen, der er af glare-typen, udviser tydelige tegn på følsomhed overfor lysindfald, havde den femte stjerne været i hus i den forbindelse.

Envy er i denne udgave i det hele taget et overflødighedshorn, der i bedste overhalingsfacon har integreret et slot-in super-multi dvd-drev. Processoren i denne Envy er en Intel Core i5-450M dualcore processor på 2,4GHz, fra fabrikken kommer den bærbare med 6GB ddr3 ram, der kan udvides til 8GB.

Grafikken består af et Radeon HD5650 grafikkort, der sameksisterer i med integreret Intel grafik. Det gør, at batterilevetiden kan forlænges i de situationer, hvor der ikke er brug for rå grafikpower. Omskiftningen sker ganske enkelt eller kan automatiseres, så at det dedikerede grafikkort slås til, når et 3D-program startes.

Noget, der gør denne bærbare dejlig at arbejde med, er, at den er stille. Den kan dog godt blive noget varm ved længere tids brug. Den anvendte multitouch touchpad synes også lettere at justere til rette følsomhed end den forrige ENVY-udgave. Endvidere kan den slås fra ved at tappe to gange i hjørnet af touchpad’en − enkelt og elegant.

Se også:  Indsigt: Sådan virker de nye PageWide-printere

Tastaturet af Ø-typen er som vanligt en drøm at betjene og tilmed baggrundsbelyst. Der er selvfølgelig, fristes man til at sige, 1 Gbit/s LAN og IEEE 802.11 draft-n trådløst netværk. Udover de sædvanlige usb 2.0 porte er der hdmi– samt e-sata-stik at fornøje sig med.

Andet end stil

Det hele munder ud i en bærbar, der i PCMark Vantage scorer 6.263 PCMarks, som er en gan- ske flot score. Tv- og filmsuiten lå en del under gennemsnittet med 3.956 point.

I brug oplevedes det heller aldrig som om, der manglede kræfter til opgaverne. Det understøttes af en gennemsnitlig læsehastighed på hele 83,6MB/s på den 500GB store harddisk målt med HD Tune 4.50 Pro.

Batterilevetiden måltes til 1 time og 31 minutter i Battery Eater 2.70 i »Klassisk«-testen, der belaster hårdt. I »Læse«-testen overlevede batteriet i 4 timer og 25 minutter. Det lyder ikke optimalt, men det var også med det dedikerede grafikkort aktiveret.

Det lykkedes ikke at få Battery Eater til at køre med den integrerede grafik, der havde givet noget længere batterilevetider.


<a href="http://www.altomdata.dk/tags/Envy" title="Mere indhold om Envy">Envy</a> 14-1090eo
  • Batterilevetid
  • Skærm
  • Ydelse
  • Features
  • Pris
4

Alt om DATA siger

Æstetisk skøn og velbygget liebhaver-bærbar. Den har en fornuftig ydelse, der kan skiftes mellem dedikeret og integreret grafik. Et image-produkt der samtidig overbeviser

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
3D
802.11b/g/n
core i5
Envy
eSata
HDMI
HP
ieee
lan
led
Radeon

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S