Home » Bærbar computer » Minimalistisk luksusbook fra Samsung
Minimalistisk luksusbook fra Samsung

Minimalistisk luksusbook fra Samsung

Share

Med den nye ATIV Book 9 Plus går Samsung lige i flæsket på Apples MacBook Pro – både når det gælder hardware og sexappeal

Er du i tvivl, om du skal vælge en stor tablet eller en hidsig Ultrabook, og er prisen ikke noget problem, har Samsung en udfordrer til den nye Apple MacBook Pro med Retina-skærm. Du skal bare kunne leve uden et belyst æbleskrog i den opslåede skærm.

Respektindgydende byggekvalitet

Samsung ATIV Book 9 Plus 940X3G-K01SE, som er denne ultrabooks fulde navn, er det nemt at blive forelsket i. 13,6 mm tynd og 1,39 kg let er den næsten lige så mobil som en 10” tablet, og den mekaniske udførelse med låg og ramme i Mineral Ash Black-eloxeret aluminium er noget af det fedeste, du kan finde uden for æbleuniverset.

Når jeg bruger ”minimalistisk” i overskriften, går det ikke kun på designet. Datakraften er der ikke så meget at skrive om.

Cpu’en i den testede model er en Intel Core i5 4200U på 1,6 GHz, og der er 4 GB ram plus en ssd ”harddisk” på 128 GB. Dette er respektabelt til en sekundær computer, men intensive brugere kan nemt få behov for ekstra lagerplads i form af en løs harddisk eller en USB-nøgle – og nok også noget mere ram.

Se også:  Samsungs brugerunivers forbinder alle dine enheder - også din Windows-pc

Utrolig skærm

Skærmen illustrerer, hvor langt Samsung og andre producenter er kommet med at klemme pixel ned i størrelse, så man kan bygge tv med fire gange så høj opløsning som almindelig fuld hd-kvalitet.

Displayet på denne ultrabook måler 13,3” i diagonal og har QHD+ (Quad HD) opløsning på 3200 x 1800 pixel – noget mere end de 2560 x 1600 pixel på en Retina-skærm i samme størrelse. Det svarer til en pixeltæthed på 275 ppi og er en ny rekord i denne skærmstørrelse.

Computeren kom med Windows 8, som ikke understøtter noget højere end fuld hd med 1920 x 1080 pixel, men efter en lidt besværlig opgradering til version 8.1 kan den nu udnytte skærmens fulde opløsning.

Se også:  Samsung QN900B 8K Neo QLED 65" [TEST]: En overdådig tv-oplevelse

Det skal også nævnes, at skærmen er af touch-typen, hvad der gør det nemmere at navigere rundt i Windows 8’s fliser, men touchpaden er nu heller ikke så ringe endda.

[pt id=’2029221′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Med en total tykkelse på 136 mm hører denne Samsung Ultrabook til markedets slankeste. Byggekvaliteten understreges af skærmens og chassisets gedigne eloxerede aluminium.”‘]

Med en total tykkelse på 13,6 mm hører denne Samsung Ultrabook til markedets slankeste. Byggekvaliteten understreges af skærmens og chassisets gedigne eloxerede aluminium.

I fuld opløsning ser fotos fantastiske ud, når du betragter skærmen i en afstand på 50 cm eller mindre. Efter en let kalibrering i Windows er billedgengivelsen imponerende flot med god kontrast, strålende farver og en bred betragtningsvinkel. Dog skal der helst ikke være for meget lys i rummet, som kan spejle sig i den blanke overflade.

Til arbejdsbrug er jeg mindre imponeret af den enorme opløsning. Ikonerne på mit foretrukne ”Skrivebord” bliver meget små, og Word-dokumenter kommer til at ligne forsikringspolicer med alt for lille skrift, indtil jeg skruer op for zoomet. Efter min vurdering bliver UHD+ først for alvor en gevinst på en skærm på eksempelvis 27” – med fire gange så stort areal som 13,3”.

Læs hele testen i Alt om DATA 01/2014, som du kan købe her.


Samsung ATIV Book 9 Plus 940X3G
  • Skærm
  • Ydelse
  • Features
  • Pris
4.5

Alt om DATA siger

Samsung ATIV Book 9 Plus rangerer i øjeblikket blandt markedets lækrest designede og byggede Ultrabooks – med en matchende prislap. I den testede konfiguration har den en fantastisk touchskærm, som især er en gevinst for fotovisning, og en lynhurtig opstart, der vil blive værdsat af tablet-brugere. Et fornuftigt tastatur og en god touchpad trækker også opad.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Samsung
Ultrabook

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S