Home » Stationær computer » Minicomputeren – sådan virker den
Minicomputeren – sådan virker den

Minicomputeren – sådan virker den

Share

Minicomputere er lette og billige maskiner, der er gode til mange ting. Læs her hvordan de er skruet sammen og hvad du bør vide før du køber en …

Minicomputeren er et produkt af den store eksplosion i prisbillige computere, som opstod, da netbook’en blev introduceret i 2007. Hvor netbook’en er en nedskaleret bærbar pc, er minicomputeren – eller net-toppen – dens stationære modstykke.

Minicomputeren kan de basale computeropgaver som internetsurfing, e-mail, skrive tekster og bruges til YouTube-videoer. Den er skabt til mennesker, som skal bruge en prisbillig pc, og priserne ligger da også lavt, typisk på 2.000-4.000 kroner.

Det er især er-hvervslivet, der har taget imod minicomputeren, men den er noget underkendt og er ikke særlig udbredt blandt private brugere, som ellers ofte vil kunne nøjes med netop sådan en computertype og spare en masse kroner. Flere minicomputere kan fikst monteres bag på en fladskærm.

Se også:  Processor-duel: Intel Core i9-10980XE vs. AMD Threadripper 3970X

Minicomputeren er også vel-egnet til skoler eller til lektier derhjemme. Eller du kan vælge den til køkkenet, hvor der normalt ikke er plads til de store bokse, som stadig er gældende, når vi taler traditionelle stationære pc’er.

[pt id=’2018515′ size=’large’ link=’file’]

 

Intel Atom

En familie af processorer, som er billige og ikke bruger så meget strøm.

Net-top

En anden betegnelse for minicomputeren. Computertypen egner sig til basale opgaver som tekst, internet og mail.

Ram

En forkortelse for random access memory, en brugerhukommelse, som gemmer information om, hvad du gør på din computer her og nu.

1 Processor

De fleste minicomputere leveres med en Intel Atom-processor, som er en lavforbrugende chip, der ikke egner sig til krævende opgaver. Dual core-Atom-processorer er hurtigere end single core-processorerne.

Se også:  Nu bliver PaintShop Pro styrket med AI-funktioner som konkurrenten ikke har

2 Grafik

Hvis du vil bruge din minicomputer til at se tv med eller til andre media, skal du overveje grafikchippen. Nogle bruger nVidia Ion-processoren, som er god til det formål.

3 Lager

I takt med at prisen stiger, får du ekstra lagerplads på din minicomputer, og du kan vælge harddiske på mellem 160 GB og 320 GB. Hvis du kun vil bruge minicomputeren til de basale opgaver som surfing, er 160 GB rigeligt.

4 Ram

Nogle budgetmodeller har kun 1 GB ram, hvilket hæmmer ydelsen. Selvom du skal bruge computeren til at gå på nettet med, skal du kigge efter en 2 GB-maskine.

5 Styresystem

Der er ingen tvivl om, at Windows 7 er det bedste styresystem til din computer, men du kan komme ud for tilbudsmaskiner med Windows XP, som nu er fuldstændig umoderne.

[pt id=’2018514′ size=’large’ link=’file’]

 


TAGS
grafik
lager
minicomputer
nettop
processor
Ram
styresystem

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S