Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Millisekunders ventetid kan koste et salg i internetbutikken

Hvor hurtigt en hjemmeside bliver indlæst på en smartphone eller tablet har afgørende betydning for, hvor lang tid de besøgende opholder sig på siden og om de putter varer i den digitale indkøbskurv. Det viser en ny rapport fra CDN-virksomheden Akamai, hvor det fremgår, at selv millisekunders ventetid kan ses på virksomheders bundlinje.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Kampen om kunderne er hård og for internetbutikker kan indlæsningshastigheden på deres hjemmeside ses på bundlinjen. Det viser rapporten The State of Online Retail Performance fra CDN-virksomheden Akamai.

Her fremgår det, at 53 pct. af besøgende fra mobile enheder forlader en hjemmeside, hvis den tager mere end tre sekunder at indlæse. Og bliver hjemmesiden ikke indlæst efter to sekunder, kan dette øge den såkaldte bounce rate med op til 103 pct. Bounce rate angiver antallet af besøgende, der kun klikker på én side og ikke klikker sig videre rundt.

Forsinkelser ved indlæsningstid på helt ned til 100 millisekunder kan nedsætte onlinebutikkernes konverteringsrate med op til 7 pct.

”Tålmodighed er jægerens vigtigste dyd, men bestemt ikke forbrugerens. Hvis en hjemmeside ikke bliver indlæst med det samme, er konkurrenten jo kun et klik væk. I rapporten kan vi se, at 28 pct. af kunderne ikke vender tilbage til en langsom side,” siger Per Sterner, der er nordisk chef i Akamai.

Vi vindueshopper fra mobilen

Rapporten viser også, at forbrugerne i særlig grad bruger deres smartphone, når de skal vinduesshoppe. Halvdelen af forbrugerne bruger nemlig deres smartphone til at finde produkter eller services på nettet, men kun én ud af fem gennemfører en transaktion.

Rapporten The State of Online Retail Performance er baseret på globalt data fra omkring 10 milliarder besøg på hjemmesider på tværs af Asien, Europa og USA. Rapporten blev tidligere udarbejdet af SOASTA, som Akamai opkøbte i april 2017.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere