Home » Andet » Microsoft træder i farveladen
Microsoft træder i farveladen

Microsoft træder i farveladen

Share

Softwaregiganten er kommet i modvind efter at have foretaget fotoredigering med racemæssige undertoner.

Det velrenommerede nyhedssite CNET News rapporterer, at Microsoft har været nødt til at undskylde en hændelse, der relaterer til deres brug af personer i marketingsøjemed. Sagen handler om, at der er blevet redigeret i en reklame for Microsofts forretningssoftware, som har været lagt op på Microsofts forskellige websider rundt om i verden.

Fra sort til bort

På Softwaregigantens amerikanske webside præsenteres reklamen for produkterne via et foto, hvor der ved mødebordet sidder en kaukasisk, en asiatisk og en amerikaner af afrikansk oprindelse – som det vist hedder. Nu har Microsoft eller nogen i organisationen åbenbart ment, at det fremmøde ikke ville være fordelagtigt at vise på Microsofts polske webside. I hvert fald blev den afroamerikanske deltager redigeret væk i Photoshop eller lignende program, og hans hoved blev i stedet erstattet med et hoved fra en hvid mødedeltager. Resten af manden forblev på fotoet, man glemte endda at udskifte hans hånd med en anden.

Se også:  Har Microsoft stoppet Windows-opdateringer i Rusland?

Umulig situation

Microsoft har sat sig selv i en uheldig situation med fadæsen. Microsoft har ladet forstå, at de vil undersøge hvorledes det skete kunne ske, underforstået at det ikke har været en officiel Microsoft beslutning. Det vides jo selvfølgelig ikke, men det er bestemt det modsatte af en win win situation Microsoft har sat sig selv i. Fotoet skulle være taget af den polske webside nu, og Microsoft har været ude på deres Twitter side og undskylde. Dette er ganske ironisk, da det var på Twitter at rygterne om hændelsen bredte sig. Microsoft har angiveligt redigeret personen fra sort til hvid, fordi der ganske simpelt ikke er mange farvede i Polen, men resultatet er blevet, hvad der kan udlægges som et dobbeltangreb på den farvede race, og en indirekte hentydning til polsk intolerance overfor fremmede racer.

Se også:  Linux og Windows i smuk harmoni: Den nyvundne kærlighed er godt nyt for alle


TAGS
Alt om DATA
Biilledmanipulation
Microsoft
Politik
Virksomhedsetik

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S